Üniversite bölüm derslerinde nasıl bir yol izlenmeli?

Muhammed Bilal

Femtopat
Daha fazla  
Arkadaşlar iyi günler. Ben üniversiteye yeni başladım ve güz dönemin 1.yarıyıldayım. 9 dersim var. 4 tanesini uzaktan işliyoruz hocayla birlikte. Diğer dersleri de yüz yüze işliyoruz. Bizim hocalar genelde bilgisayardan ilerliyorlar ve iyi oluyor. Bir grubumuz var ve bilgisayardan işlediğimiz dersi gruba atıyorlar. Anatomi dersinde özellikle hoca gruba göreceğimiz dersin konusu ve resim atıyor. Ben bu konulara çalıştığım zaman yeterli olur mu? YouTube'dan videolar var. Bunu tüm derslerim için söylüyorum. Dersin konusunu çıkarmak zor değil ama hoca canlı dersi bile konudan götürüyor. Konularda biraz uzun. Uzun olunca çalışıyorum ama aklımda kalmayabiliyor. Sizce konulardan çalışsam yeterli olur mu yoksa YouTube'dan mı çalışmak daha iyi? Özellikle Online olan derslerin konularını çıkarmak biraz zor olabiliyor. Sizin tavsiyeleriniz nelerdir? Nasıl bir yol izlemeliyim?

Derslerim şunlar:
Afet ve durum yönetimi.
Servis araçları eğitimi ve yardım.
Anatomi.
Mikrobiyoloji-parazitoloji
Epidemiyoloji.
Yönetim ve organizasyon.
Temel bilgi teknolojisi kullanımı.
Yabancı dil.
Türk dili.

Bu devirde ne okumayana ne okumaya değer verilmiyor ben morel bozmak gibi bir niyetim yok ama okuyanların çoğu boşuna okuyor.

Bu devirde ne okumayana ne okumaya değer verilmiyor ben morel bozmak gibi bir niyetim yok ama okuyanların çoğu boşuna okuyor.
Böyle saçma bir yorum olabilir mi? Konuyla alakasızlığını geçtim öyle bir genelleme yapmışsınız ki sanki ODTÜ'nün İTÜ'nün hiç değeri yok. Bunu apartman üniversiteleri için söyleyin, genellemeye vurmak aşırı saçma.

Böyle saçma bir yorum olabilir mi? Konuyla alakasızlığını geçtim öyle bir genelleme yapmışsınız ki sanki ODTÜ'nün İTÜ'nün hiç değeri yok. Bunu apartman üniversiteleri için söyleyin, genellemeye vurmak aşırı saçma.

ODTÜ veya İTÜ bitiren Burger King'de kasiyer oluyor hocam ne değeri görüyor? Millet mavi diploma peşinde koşup yurt dışına gitmek istiyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Konuyla alakası yok ama istersen Boğaziçi'nde, ODTÜ'de, İTÜ'de oku; ot gibi okursan işsiz kalırsın tabi. Durum tamamen kişi ile alakalı.

ODTÜ veya İTÜ bitiren Burger King'de kasiyer oluyor hocam ne değeri görüyor? Millet mavi diploma peşinde koşup yurt dışına gitmek istiyor.
Kendinizi geliştirmeden okursanız elbette işsiz kalırsınız. Nüfusu hızla artan ve buna bağlı işsizliği gün geçtikçe büyük problem haline gelen bir yerde yaşıyoruz. Birilerinin önüne geçmek için üniversite okumanın yanında kişisel gelişim gerekiyor artık. 20 yıl öncesi gibi değil maalesef.

Kendinizi geliştirmeden okursanız elbette işsiz kalırsınız. Nüfusu hızla artan ve buna bağlı işsizliği gün geçtikçe büyük problem haline gelen bir yerde yaşıyoruz. Birilerinin önüne geçmek için üniversite okumanın yanında kişisel gelişim gerekiyor artık. 20 yıl öncesi gibi değil maalesef.

Üniversite hayallerim var ama istediğim bölüm zor ve ders çalışmakta zorlanıyorum dershane ek ders alıyorum ama netlerim kötü.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı