Merhaba arkadaşlar,
Ben 20 yaşındayım bu sene bir üniversitede makine mühendisliği okuyordum fakat okulumu pek sevmedim ve bıraktım. Bu sene tekrar sınava hazırlanıyorum belli bir hedefim yok ama ODTÜ, Bilkent, İTÜ veya Boğaziçi olmazsa üniversite okumayı düşünmüyorum. Neyse bunlardan birini büyük ihtimalle kazanacağım gibi. Aklımda olan bölümler elektrik-elektronik, makine, bilgisayar mühendisliği. Aslında teknolojiye ve bilgisayara çok ilgiliyim fakat yazılım bir türlü hoşuma gitmedi kodlar falan çok saçma geliyor o yüzden bilgisayar mühendisliğine sıcak bakmıyorum. Elektrik-elektronik mühendisliğini çok istiyorum fakat belirttiğim üniversiteler genellikle Türkiye birincilerini alıyor yani puanları çok yüksek. Makine mühendisliği güzel bölüm ileride havacılık, nano-teknoloji, robotik, otomotiv, biyo mekanik gibi alanlara yönelme şansını sunuyor. Fakat makine mühendisliği derslerini sevmedim, çok zor ve ders yükü çok fazla.
Yoksa hepsini boş verip Tıp mı yazsam.
İşte belli bir idealim yok sorun burada, üniversite görmüş olmama rağmen hala kararsızım ve ne istediğimi bilmiyorum.