Üniversite devamsızlığı nasıl işliyor?

Makaleler
9
Yer
Detroit
Pazartesi üniversite hazırlığa başlayacağım ve %80 devamlılık şartı var. Geçen ay başında üniversitenin hastanesinden yan yatmış, diş etinin altında 20'lik dişlerimin çektirilmesi için muayene oldum. Diş tomografisinden sonra çekeceklermiş. Diyelim ki üniversite okurken çektirme mevzusu çıkarsa ve birkaç gün derse gelemeyecek olursam devamsızlığım nasıl olacak? Rapor alıp devamsızlıktan saymama gibi bir durum var mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Bölüm hocana veya o gün dersi olan hocalarına durumu bildirebilirsin.

Devamlılık şartı her ders için mi %80? Haftada 2 saat olan bir dersin devamsızlık sınırı 6 saattir. Yani 3 hafta o derse gitmezsen devamsızlıktan kalırsın. Derslern hocalarına tek tek mail atarsın. kendinide tanıtarak başla konuya. Belgelerinide yüklersin ya da hocalarla yüzyüze konuşup durumunu anlatırsın. Rapor pek bir şeye yaramıyor 5 sene üniversite okudum rapor veren görmedim hiç herkes hocalarla konusuyor

Hayırlısı hocam ya. Hani şimdi düşünüyorum eğer sonraki haftalarda bir Cuma ders çıkışı dişimi çektirsem Pazartesi'ye derse katılacak kadar iyi olabilecek miyim. Gün geçtikçe şu çekilmeyen dişin ağrısı da artıyor.

Devamlılık şartı her ders için mi %80?
Fakültenin sitesinde böyle yazmışlar hocam:

Öğrenciler her dönemdeki derslerin % 80'ine devam etmek zorundadır. Bu yüzdelik de haftada 26 saat olan dersler için 73, 20 saatlik olan dersler için 56 saate denk gelmektedir. Devam koşulunu yerine getirmeyen öğrenciler kayıtlı oldukları dönem için başarısız sayılır, Dönem Bitirme Sınavına alınmaz, 2. dönem derslere katılamaz ancak yıl sonundaki muafiyet sınavına girebilirler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…