Üniversite dönem geçme

Trequerista

Hectopat
Günaydın arkadaşlar iyi forumlar. Yaklaşık 2.5 sene önce hazırlık+4 yıl olan bir bölüm için üniversiteye kayıt yaptırdım, hazırlığı okudum ve başarıyla bölüme geçtim. Daha sonra çeşitli problemler nedeniyle birinci sınıfta okula gidemedim dondurmak için de vakit çok geçti. Bu sene de ilk dönem yine aynı şekilde boşa gitti. 1.5 senemi kaybettim yani. Sorum şu olacak ilk dönemim başarısız doğal olarak fakat ikinci dönemde ki dersleri başarıyla verebilirsem yani 1.80 ortalamanın üstünde tamamlarsam, gelecek sene 1. dönem derslerini tekrar alıp 2. dönem için üstten dersler alabilir miyim? Ek olarak bu ilk dönem alamadığım derslerden bazılarını yaz okulundan alabilme şansım olur mu? Bilgisi olan varsa bilgilendirirse çok iyi olur, teşekkür ediyorum şimdiden cevaplarınız için.

Üstten ders alma şartı genelde farklı oluyor. Bir de bu olaylar okuldan okula farklılık gösterebiliyor. Okulunun paylaştığı yönetmeliğe bak. O kadar okul okumuşsun, birkaç sayfa PDF de okursun. Burada insanların kendi bildikleri ile kesin olmayan bilgiler edinmektense kesin bilgiye de ulaşmış olacaksın.

Üstten ders alma şartı genelde farklı oluyor. Bir de bu olaylar okuldan okula farklılık gösterebiliyor. Okulunun paylaştığı yönetmeliğe bak. O kadar okul okumuşsun, birkaç sayfa PDF de okursun. Burada insanların kendi bildikleri ile kesin olmayan bilgiler edinmektense kesin bilgiye de ulaşmış olacaksın.

Baktım zaten fakat bu konuyla ilgili net bir bilgi yok malesef. Az çok fikir toplamak için açtım bu konuyu.

-Alttan dersiniz varsa üstten ders alamazsınız.
-Alttan dersiniz yoksa bile ortalamanızın 3.0 ve üstü olması gerek.
-Sadece talep görüp açılan dersleri yaz okulunda alabilirsiniz. Lakin diğer üniversitelerin açmış olduğu yaz okuluna da kayıt yaptırabilirsiniz.
(Namık Kemal Üniversitesi)

-Alttan dersiniz varsa üstten ders alamazsınız.
-Alttan dersiniz yoksa bile ortalamanızın 3.0 ve üstü olması gerek.
-Sadece talep görüp açılan dersleri yaz okulunda alabilirsiniz. Lakin diğer üniversitelerin açmış olduğu yaz okuluna da kayıt yaptırabilirsiniz.
(Namık Kemal Üniversitesi)

Sağolun cevabınız için. İşin ilginç yanı ben ilk sene okula gitmememe rağmen bu sene ki kayıt yenileme-ders seçimi zamanı 2. sınıfın ilk dönem derslerinden de alabildim.

Baktım zaten fakat bu konuyla ilgili net bir bilgi yok malesef. Az çok fikir toplamak için açtım bu konuyu.
O zaman okulunuzu söyleyin. Çünkü net bilgi var. Resmi Gazete'de yayınlanıyor o yönetmelikler.

Buradan madde 14 ve 15'e bakabilirsiniz. İlgili maddeler onlar gibi.

Benim okulumun yönetmeliğinde şöyle maddeler var. Sizinkinden anladığım kadarıyla öyle bir şart yok. AKTS sınırına takılmadan alınabiliyor gibi. Belki ona da takılma gibi bir durum yoktur alltan ders alırken.
(2) Öğrencilerin bir yarıyıldaki ders yükü normal ders yükü ile sınırlıdır. Ancak normal ders yükü;
a) Öğrencinin talebi ve danışmanın onayı ile genel not ortalaması en az 2,50 olan öğrenciler için en fazla iki ders,
b) Öğrencinin talebi ve danışmanın onayı ile genel not ortalaması en az 3,00 olan öğrenciler için en fazla üç ders
artırabilir.

Buradan madde 14 ve 15'e bakabilirsiniz. İlgili maddeler onlar gibi.

Benim okulumun yönetmeliğinde şöyle maddeler var. Sizinkinden anladığım kadarıyla öyle bir şart yok. AKTS sınırına takılmadan alınabiliyor gibi. Belki ona da takılma gibi bir durum yoktur alltan ders alırken.
Madde 34 ve 35'e bir bakabilir misiniz orada ki orda da ilgili maddeler var. Ben 3 yarıyıl boyunca sınavlara falan girmedim hala 1. sınıfın dersleri mevcut bende, 4. yarıyıla gireceğim bu bahar dönemi. Sanırım bu sınamalı öğrenci grubuna bende dahil oluyorum değil mi?

Ek olarak asıl merak ettiğim bu güz dönemi direkt 0, tüm dersler FF katılamadığım için fakat ben ikinci dönem ki derslerimi verdiğim takdirde seneye ikinci dönem üstten ders alabilir miyim? Bununla ilgili bilgi bulamadım malesef

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı