Üniversite için 100-150 bin sıralama hedefi koymak

Praitha

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar, geçen sene 1 milyon yapan birisi olarak sınava hiç çalışmamıştım. Şu an dış ticaret okuyorum, son senem.
Kısacası, fazla memnun değilim ve potansiyelimi görmek, en azından kendimi zorlayıp iyi bir ortalama yapmak istiyorum. (temelim fazla iyi değil, matematik bilmiyorum)
Uzun süredir düşünüyorum, dilin de etkisi olabileceği bir bölüm istiyorum, ve bilgisayardada çok zaman geçiriyorum. (İngilizce, Almanca, Rusça) öğrenmeye çalışıyorum. İngilizcem iyi seviyede(B1+), Almanca başlangıç seviyesi gibi bir şey, Rusça öğrenmeye de yeni başladım.)

Kısacası benim düşüncem YBS. Ortalama olarak da 100-150 bin sıralama gerekiyor gibi görünüyor, 50-150 arası olarak sınırlayacağım. (OBP 70)
Kısacası kaynak önerisi isteyeceğim ve YBS dışında da bölüm önerilerinizi değerlendirip incelemek isterim.

Bahsetmek istediğiniz her konudan bahsedebilirsiniz, gerçekten desteğe ihtiyacım var.

Son düzenleyen: Moderatör:
YBS mantıklı hem dil hem teknoloji var işin içinde. Hem küresel hem teknik düşünebileceğin bir alan. Üstelik 100-150 bin bandı gayet ulaşılabilir.

Lakin önce matematik temelini toparlaman lazım, sıfırdan başlayan birçok insan güzel yerlere geliyor. İlk aylar sadece temel konulara odaklan. Dört işlem, oran-orantı, problem mantığı. Günlük 20-30 soru çöz, ama her gün yap. Süreklilik, zeka kadar önemli. Bunun yanına paragraf çöz, çünkü Türkçe netleri sınavın kaderini belirliyor.

TYT Matematik için Bilgi Sarmal ve orijinal öneririm, 345'in de problemler kısmı çok iyi bence onu alırsan çözersin orayı veya YouTube'dan çözümlerini dinleyebilirsin, TYT Türkçe için de Bilgi Sarmal iyidir. Kendi çözdüklerim bunlar ve memnunum, fikir olsun. Sen gerçekten sıfırım diyorsan aktif matemstikle başlayabilirsin o bayağı 0'dan alıyor toplama çıkarmayşa başlıypr. Onu 1 ay civarında biritip öyle TYT matematiğe başlayabilirsin, ya da 10 günde temel atma garanti kampı var YouTube'da, bıyıklı matematik kanalında var, onu da izleyebilirsin ama günlük en az 3-4 saat sürer o kamp.

Bu arada ben çalışma arkadaşı arıyorum ilgilenenler ulaşabilir, eşit ağırlığım, alan fark etmez ama 12. Sınıf istemiyorum.

Merhaba her şey için teşekkür ederim. Ben de çalışma arkadaşı arıyorum, nereden ulaşabilirim sana?

@Praitha Türkçe çalışın. TYT'de işinize yarar. Kaynak vermiyorum. Devletin internette dağıttığı soru bankaları yeterli. İlla alacağım diyorsanız Bilgi Sarmal ya da 3-4-5.
Çok sağ olun, Matematiğim gerçekten kötü durumda onu toparlamam gerekiyor.
AYT kısmındada zayıfım, TYT sosyal eh işte diyebilirim, TYT Türkçe iyi değildi, 20 net civarı yapmıştım. Fen ve matematik 2-3 net bandındaydı.

Teşekkür ederim, evet çok haklısınız. Şu anlık ybs olarak ilerleyeceğim.
Üniversite önerileriniz var mıdır acaba YBS alanı ile ilgili?

Rica ederim. Ben instagram vs kapatmıştım her şeyi, hiçbir şey kalmadı, ekşi sözlük hesabın var mı ya da açabilirsen ordan yazabilirsin bana.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…