Üniversite için bölüm önerileri

Bilgi ve belge yönetimi nasıldır? Lojistik yönetimini zor diyorlar biraz ya aslında herkes farklı bir düşüncede ben ne yapsam puanıma göre kafama esen bir bölüme mi geçsem hiç karar veremedim şu an.

Bilgi ve belge yönetimi nasıldır? Lojistik yönetimini zor diyorlar biraz ya aslında herkes farklı bir düşüncede ben ne yapsam puanıma göre kafama esen bir bölüme mi geçsem hiç karar veremedim şu an.

Burada asıl soru memur mu olmak istiyorsun? Yoksa özel sektörde ilerlemek mi istiyorsun?

Dostum böyle şeylerin tavsiyesi pek sağdan soldan alınmaz. Ayrıca sırf iş sahibi olmak için okul da okunmaz 4 sene eziyet olur bölüm sarmazsa. Sistemin saçmalığı yüzünden sevdiğin bölüm bile can sıkabiliyorken bence rastgele bölüm seçmeyin.

Çok mantıklı konuştunuz yani o zaman puanıma göre ve becerebileceğimi düşündüğüm bir bölümü seçerim geçerim en azından üniversite okuyayım ortamım olsun, kendimi geliştireyim.

Burada asıl soru memur mu olmak istiyorsun? Yoksa özel sektörde ilerlemek mi istiyorsun?

Benim İngilizcem de iyidir bayağı yani yurt dışı imkanı olan bir bölüm de olabilir dediğim gibi sözel veya eşit ağırlıkta ama sanırım puanıma göre ve becerebileceğimi düşündüğüm bir şey seçeceğim ya çünkü yukarıda yazılan gibi böyle şeylerin tavsiyesi sağdan soldan alınmaz.

Çok mantıklı konuştunuz yani o zaman puanıma göre ve becerebileceğimi düşündüğüm bir bölümü seçerim geçerim en azından üniversite okuyayım ortamım olsun, kendimi geliştireyim.
O sizin tercihiniz ama açıkçası ben onu da önermiyorum. Benim düşüncem okul kendini geliştirebileceğin biryer değil. Ortam rezalet gelebilir şanssızsanız (benim gibi) 2 sene bile eziyet gibi gelebilir. Ayrıca okulun sistemi de pek mantıklı olmuyor genelde. Mesela benim gittiğim okulda bi ders programı hazırlamışlar kafayı yersin çarşamba günü dersler arasında 3 saat boşluk var. Cuma günü de 1 buçuk saat var. Eve gitsen gidemiyorsun kalsan birşey yapamıyorsun. Vaktimizin değeri yok onlara göre. Ama askerlik ertelemek için falan gitmek isterseniz ona birşey diyemem. Ben aşağı yukarı 9 bin TL burs alıyorum aylık sırf o yüzden gidiyorum yoksa katlanamazdım açıkçası.

En azından üniversite okuyayım diyerek üniversiteye gideceğine git 4 yıl asgari ücretle çalış en azından sigortan olur daha iyi. Ortmamım olsun diyorsun ama o işler yalan en boş tipler üniversitede oluyor ortam derken ne düşünüyorsun bilmiyorum ama o laf iyi bir puan çekemeyip en kötü puanla işletme ve maliye okuyanların yalanı 4 yıllık okudum demek için uydurulmuş laflar kendi hesabını kitabını yapman lazım. Bak kendimden örnek vereceğim sana 2022 yılında liseden mezun oldum her zaman hedefim ve hayalim polis olmaktı 2023 yılında TYT'ye girdim PMYO'ya başvurdum 10 muhtemelen kılpayı kaçırdım hedefim o kadar çok polis olmaktı ki üniversite terchi bile yapmadım pişman oldum 2024 yılında TYT'ye girdim AÖF yaşlı bakımı bölümünü tercih ettim çünkü bu bölümün hem atama puanları düşük hem de DGS ile hemşireliğe geçiş yapabiliyorum ve POMEM için girdim bir yandanda yani şu an elimde 3 tane kozum var birincisi polis olmak ikincisi okuduğum bölümden atanmak üçüncüsü hemşireliğe geçiş yedek planımın bile yedek planı var 2024 yılında girdiğim TYT de tekrar üniversite tercih etmeden PMYO'a başvurabilirdim ama bu sefer garantiye aldım böyle olması stresimide azaltıyor sadece birine çalışır isem bu sefer yaptım ya da yaptım baskısı oluşuyor ama birden fazla seçeneğim var bu olmasa o olur oda olmaz ise o olur psikolojisi oluşuyor. Kendine göre hesap kitap yapmalısın ortam göreyim lafları boş laflar sen ortaokuldaki kaç arkadaşın ile görüşüyorsun şu an? Hepsi yalan oldu gitti.

Arkadaş işi şans işi hocam benim tek arkadaşım ortaokuldan mesela 7 senedir tanıyorum hatta 8 oldu muhtemelen. Ama üni konusunda dedikleriniz çok doğru bomboş tiplerle dolu. Not mevzularını bilirsiniz sanki bölüm birincisi olacaklar 2 sayfa çekip atamıyorlar. Aynıları kitapta yazıyor zaten. Okulun sistemleri zaten mantıksız sunum yap derler grup bulamazsan 0 alırsın. Ders saatlerinin arasına tüm günü sıkıştırırlar oturur okulda beklersiniz 3 saat. Çekilecek şey değil. Okulun olmadığı günler yaşamdan aldığım keyif artıyor resmen. Birtek bana böyle olmuyordur bence.

Kesinlikle hocam benim puanına bulunduğum ilde örgün öğretim yaşlı bakımıda geliyordu ama böyle hocalar çok olduğu için mezuniyetim uzamasın diye AÖF yazdım şimdi üstten ders ve yazokulu ile 2026 Ocak ayında mezunum şu an bile KPSS ve DGS çalışıyorum 2026 yılı KPSS ve DGS'ye kadar çok zamanım olacak.

AÖF kesinlikle mantıklı hocam keşke ben de öyle yapabilseydim. Zaten dersleri dinlemeyi bıraktım sadece imza atmak için gidiyorum. Yani 20 dakika dinleyeyim 30 dakika dinleyeyim 1 buçuk saat dersi ard arda istesem de dinleyemem. Çok sevdiğim birşeyi anlatsalar yine 1 saat dinlemem açıkçası. Tamamen vakit kaybı.

Ben sadece geçmiş sınav sorularına çalışıyorum geçiyorum 200 300 sayfalık ders kitaplarının çıktısını almıyorum bile KPSS yede çok güzel vakit kalıyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…