Üniversite için hangi iPad modelini almalıyım?

Daha fazla  
Merhaba. Üniversite için, Online dersler ve sınavlar için bir cihaz arıyorum. Ucuz laptopları almaktansa yaptığı işi iyi yapan uzun ömürlü bir iPad almak daha mantıklı geliyor bana. Daha önce hiç Apple cihaz veya bir tablet kullanmadım. Acaba 64 GB depolama modellerinden alsam sorun yaşar mıyım? Fotoğraf, video depolamayacağım sonuçta bu cihaza. En fazla ne olur, alışveriş sitesi uygulamaları vs olur, PDF'ler, Word dosyaları olur.

iPad mini uzaktan güzel, küçük görünüyor. Kullanım deneyimi olan varsa mini ile 10'uncu nesili veya Air'i kıyaslayabilir misiniz? Küçük ekran rahatsız edici olur mu veya büyük ekran fazlalık mı olur?

Son düzenleyen: Moderatör:
iPad mini yerine telefon alın daha iyi. Normal ekran boyutunda en az 64'lük bir iPad işiniz görür yanına da bir 8 ya da 16 hafıza kartı alın.

Daha once iPad air kullanmistim. Suanda da iPad pro 12.9" kullaniyorum. iPadlerin ekran orani 4:3 oldugu icin ekran kagit uzerinde her ne kadar 12.9" olsa da hissiyati o kadar da buyuk degilmiscesine oluyor. O yuzden bana kalirsa ne kadar buyuk ekran o kadar iyi diyebilirim. Tercih meselesi tabi ama ben iPad mini ekranlarinin ofis isleri ve not alma gibi isler icin kucuk oldugu kanisindayim.

Fotograf, video isleme isleriyle ilgilenmeyecekseniz en dusuk depolama secenegi dahi yeterli olacaktir. Cunku zaten cogu uygulama iCloud ve diger bulut depolama alanlari ile senkron calisabiliyor.

iPad air ile iPad pro arasinda kalmis olsaydin kesinlikle iPad pro almani tavsiye ederdim. Cunku 120Hz ekran yenileme hizi en basit ornek olarak kalemle not tutarken dahi gecikmeyi minimuma indiriyor; sanki kagit uzerine gercek zamanli yazi yaziyormuscasina bir deneyim elde ediyorsunuz. Yani illa iPad pro almak icin profesyonel bir is yapmaya gerek yok gayet gundelik ihtiyaclar halinde dahi performans farkini hissettiriyor.

Sizin durumunuzda bence gunluk isler icin iPad 10. nesil de yeterli olacaktir. iPad air almaktansa aradaki fiyat farki ile uzerine bir miktar daha ekleyip Apple pencil ve magic klavye alabilirsiniz.

iPad pro ile birlikte smart folyo klayyeli kilif kullaniyorum, masaustu bilgisayarim ve is icin ayrica laptop'im olmasina ragmen cogu zaman iPad'i laptop gibi kullanmak cok daha pratik geliyor; gayet memnunum bu setup'tan.

Teşekkürler. Pro çok pahalı. 10'uncu nesil de 9'uncu nesile göre pahalı gibi. Sanırım ya 9'uncu nesil alacağım ya da Air 5'inci nesil alacağım. Mini için dediğiniz gibi, vazgeçtim sanırım miniden.

Ekstra olarak bir disk takılmıyor mu yani Android'lerdeki gibi? Bilmiyordum kusura bakmayın.
Yani ben takılmıyor diye biliyorum. Ama belki harici ssd alınıp kullanılabilir ama o da işlevsel olmaz pek. Bulut daha iyi olur gibi. Uygulamalar için vs 64 gb yetsin yeterli bana.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…