Üniversite için hangi programlama dillerini öğrenilmeli?

Makaleler
1
Yer
Türkmenistan
Daha fazla  
Meslek
Ögrenci programmist(programci, yazilimci), 3DS MAX ögrencisi
Selam herkese. Ben üniversiteye hazirlaniyorum sinavlarda ne gibi sorular gelir ya da hangi programlama dillerinden sorular gelir onu merak ettim.
Alanim bilgisayar programciligi. Onereceginiz Online kurslar vs YouTube kanali var mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu sene üniversiteye hazırlanıyorsan kendi derslerine daha fazla odaklanmanı öneririm.

Eğer bu sene bitti üniversiteye geçeceksen bize 1.sınıfta C dili dosya işlemlerine kadar öğrettiler.

Üniversiteye göre C, C++, Java hangisini düşünüyorsunuz?
Bu sene üniversiteye hazırlanıyorsan kendi derslerine daha fazla odaklanmanı öneririm.

Eğer bu sene bitti üniversiteye geçeceksen bize 1.sınıfta C dili dosya işlemlerine kadar öğrettiler.
Yani kendi derslerimidi ihmal etmiyorum ama asil ogrenmek istedigim bilgisayar programciligi.
Simdi diyorsunuz ki C, C++, Java ogrenmelimiyim. Yani benim sormak istedigim sey universite giris sinavlarinda hangi konulardan sorular gelir. Yani ortaokul ve lise de ogretilenlerdenmi gelecek sorular yoksa baska konulardanmi gelecek.

Selam herkese. Ben üniversiteye hazirlaniyorum sinavlarda ne gibi sorular gelir ya da hangi programlama dillerinden sorular gelir onu merak ettim.
Alanim bilgisayar programciligi. Onereceginiz Online kurslar vs YouTube kanali var mı?

Hocam üniversite sınavı diyorsanız kodlama işini sallayın. TYT-AYT çalışın. Kodlama zaten her bölümde yok üstüne de zaten size öğretecekler. Sabredin bence.

Hocam üniversite sınavı diyorsanız kodlama işini sallayın. TYT-AYT çalışın. Kodlama zaten her bölümde yok üstüne de zaten size öğretecekler. Sabredin bence.

Her ne kadar öğretselerde programlama okuyacak birinin algoritma nedir vs. az da olsa kodlama geçmişi olması şart. Bilgisayar programcılığı mezunu biri olarak okulda öğretilenle sınırlı kalmazdım. Hem vize ve finallere hazırlanmak hem kendini geliştirmek bu ikisi okulda bir arada yapılmıyor. Ya sınava hazırlanacaksınız ancak o bilgi ile ancak sınavı geçersiniz işe yarar bir şeyler olması için sınav yerine programlama dili çalışılması lazım. Udemy'deki kurslar okuldaki hocalardan iyi anlatıyorlar. Konu açan arkadaşa tavsiyem genel bir araştırma yapıp okulda hangi dil öğretiliyorsa ona önhazırlık yapmasıdır. Öneri olarak Udemy'den iyi bir kurs bulabilirsiniz.

Yukaridaki arkadasin dediginin gercekle bir alakasi yok, hayatinda bilgisayar kullanmamis insan CS programindan gayet donanimli mezun olabilir. Oncesinde sacma sapan Udemy kurslariyla da universite finallerine ya da konularina hazirlik yapmis olmazsiniz. Boyle dusunenin universiteye gitmesine gerek yok, otursun video izlesin.
" Computer science is no more about computers than astronomy is about telescopes " - Djikstra

Eger universite oncesinde programlama yaptiysa kisi bu derslerde baslangicta daha rahat etmesini saglayacaktir, o kadar. Turkiyenin en iyi 10. universitesine gidip de sular seller gibi Python ogrenecegine en iyi 1. universitesine git ve Python'in P'sini bilme, cok daha iyi konumdasin, cunku zamani gelince 3 gunde ogreneceksin.

Kesinlikle katılıyorum. Zaten eğer adamakıllı bir üniversiteye giderseniz öğretilen dillerin o dili öğren diye değil de o dersi anla diye öğretildiğini anlarsınız, dil sadece bir araçtır.

İstediğin üniversitenin müfredat ve ders listesine internetten ulaşabilirsin. Müfredatta gördüğün derslerin kodlarına göre ders listesindeki ilgili açıklamayı oku, hangi dil ile ilerleneceği yazıyor.

Değişir. Bizim üniversitede C ve C++ ile başlamıştık. Benden önce mezun olan kişiler ilk Pascal ile başladıklarını söylemişlerdi. Zaman ilerledikçe programlama dilleri de evrim geçiriyor. Belki şimdiki üniversitelerde C#, Java, Go, Python vs. gibi nispeten daha modern diller okutuluyordur. Her ne olursa olsun sana sıfırdan eğitim verileceği için öncesinden kurs falan almana gerek yok.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…