Üniversite için hangi programlama dillerini öğrenilmeli?

Söylediğiniz şeyin gerçekle bir alakası yok insanları yanıltıyorsunuz bilgisayar kullanmamış adamı o sınıftan içeri almazlar bilgisayar kursuna gitmiyorsunuz böyle bir düşünce şekli olamaz bilgisayar kullanmamış insan da gidip bilgisayar programcılığı okumaz mantığa ters ayrıca saçma dediğiniz Udemy kursundan öğrendiklerimle son derece güzel Java uygulamaları ve web siteleri yapıyorum bunu bana en iyi dediğiniz egosundan geçilmeyen öğretim üyelerinin bulunduğu üniversite veremedi maalesef çamur atmadan önce bunu bir düşünün bence zira ben bildiğim her şeyi doğal yolla yani YouTube Udemy vs. Kaynaklardan kendime üstüne bir şeyler katarak öğrendim ben arkadaş ille de gidip oradan buradan kurs alsın da demiyorum kendinizin de söylediği gibi hazırlıkta rahat eder bu sebeple önhazırlık olarak en azından algoritma nedir programlamanın mantığı nedir bakar dedim. Zaten bu işi meslek olarak yapacak kişi derdi diploma değilse önceden çoktan oturup en azından programlamanın ne olduğunu az buçuk araştırmıştır. Programlamanın hala okulla sınırlı kaldığını düşünenler dünyanın en iyi programcılarının hangi okullardan(!) mezun olduğunu bir araştırsınlar.

Son düzenleme:

Simdiki okulda Pascal ve HTML, CSS, JavaScript ogretiyorlar. Universitedede bunlardan sorular gelir herhalde.

Ha ben zaten 3-4 yildan beri bilgisayar, programlama, 3D modelleme vs. animasyon bilgisayarla ilgili butun bolumlerde deneyimim var bircok projelerim var.

Yanlış anlamayin ben bu konuda bilgisiz degilim.

Bizim okulda ogretilen Pascal, HTML, CSS JavaScript'den basgada kendim internetten video izleyerek vs. kitap, sitelerden Visual Basic, VB.NET, delphı(Pascal), C, C++, Python gibi programlama dillerini bayagi bir ogrendim, bir de genel programlamayla ilgili şeyleri de ogrendim.

Son düzenleyen: Moderatör:

Benim demek istediğim de buydu hocam beni yanlış anlamayın bakın kendiniz de öğrenmişsiniz programlama geçmişiniz de var şimdi bunun kime ne zararı var ki ben ille de kimse gidip kurs alsın demedim. Programlama merak işi okulda öğrendiklerinizle sınırlı kalmayın demek istemiştim.

Zaten oyle yapiyorum hocam. Okuldaki ogretilenler benim icin az geldi o yuzden basga seylerde ogreniyorum ama konunu acmamin asil sebebi universite giris sinavlarinda ne gibi sorular gelir ortaokul, lise sorularindanmi gelir. Yani universiteye kabul edilmek icin sinav aliniyor onu soyluyorum o sinavda nasil sorular gelir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…