Üniversite için MacBook önerisi

egehanteke44

Hectopat
Daha fazla  
Üniversitede yazılım mühendisliği okuyorum yazılım ve Unity'den oyun geliştirme amacıyla MacBook almayı planlıyorum. Bu MacBook'u oyun oynamak için kullanmayacağım. Sizce M.2 yeterli olur mu yoksa üstüne ekleyip M4 mü almalıyım? Bütçem 35-40k civarı sizce aşağıda bıraktığım linklerden hangisi en mantıklısı ayrıca MacBook dışı bir tavsiyeniz varsa onu da paylaşabilir misiniz? Şimdiden teşekkürler.

Büyük assets'ler ile çalışırsan Unity için 16 GB RAM yeterli olmaz bence. Geliştirme sürecinde görsel oluşturmak için için Unity ile aynı anda Photoshop vs. açmış olsan yine ram kullanımı bağıracak.

İmkanın varsa minimum 10 CPU, 10 GPU, 24 GB ram M3 al. Oyunu yapsan test etmesi sıkıntı, bence Windows al, Mac'in sana hitap ettiğini düşünmüyorum.

Bizim şirket %99 oranda MacBook kullanıyor. Arıza çıkarma oranı en yüksek M2 işlemcili Air olanlar.

Ayrıca Air modeli gerçekten normal kullanımda bile ısınıp yavaşlıyor. Hele kafede güneş gelirse pişiyor.

Oyun geliştirmek için Mac ne kadar mantıklı olur tartışılır. Mobil oyun mu geliştireceksin? PC oyunu geliştireceksen RAM'den patlarsın.

PC oyun düşünüyorum dostum. Mac dışı önerin varsa söyleyebilir misin? Sessiz olması ve ısınmaması öncelikli.

Büyük Assets'ler ile çalışırsan Unity için 16 GB RAM yeterli olmaz bence. Geliştirme sürecinde görsel oluşturmak için için Unity ile aynı anda Photoshop vs. açmış olsan yine RAM kullanımı bağıracak.

İmkanın varsa minimum 10 CPU, 10 GPU, 24 GB RAM M3 al. Oyunu yapsan test etmesi sıkıntı, bence Windows al, Mac'in sana hitap ettiğini düşünmüyorum.

Teşekkürler yorumun için. Önerebileceğin MacBook dışı laptop varsa atabilir misin?

Bizim şirket %99 oranda MacBook kullanıyor. Arıza çıkarma oranı en yüksek M2 işlemcili Air olanlar.

Ayrıca Air modeli gerçekten normal kullanımda bile ısınıp yavaşlıyor. Hele kafede güneş gelirse pişiyor.

Pro bütçemi çok aştığı için bakmamıştım ama görünüşe göre MacBook alamayacağım. Ama alacak olursam M4 işlemcilere yöneleyim. Teşekkürler yorumun için.

Oyun yapmayı düşünüyorsan Air kelimesini ağzına bile alma sakın, dehşet ötesi ısınıyor uzun kullanımda. MacBook Pro alman lazım, ha bir de 16 GB RAM'in yeteceğini düşünmüyorum. Bence hiç uğraşma oyuncu laptopu al.

Pro bütçemi çok aşıyor dostum. Önerebileceğin MacBook dışı laptop varsa atabilir misin?

Technopat Haberler

Geri
Yukarı