Üniversite için MacBook tercih edilmeli mi?

Desktop

Decapat
Daha fazla  
CS (Computer science) okuyacağım yurt dışında. Yazılım, AI/ML, cybersecurity yazılım kodlama ne varsa konuya dahil birçok kişisel projeler ve çalışmalar yapacağım.

Öncelikle ben M4 MacBook Air 13 inç 512 GB SSD modelini almayı düşünüyorum. Burada öğrenci indirimiyle 1100 pound oluyor. Base 256 GB SSD modeli 900 pound oluyor yine indirimle. SSD yanında tek fark 256 GB olan 8-Core GPU, 512 GB olan 10-Core GPU. Çok fark eder mi bilmiyorum. Kişisel olarak normalde yapacağım şeyler film/dizi izlerim, dediğim gibi yazılım odaklı alanımla ilgili çalışmalar yaparım ve boş zamanında oyun oynarım. Ama oynadığım oyun LoL dışında bir şey olmaz (orta ayarlarda). Bir tek arkadaşlarla Discord'daysak bazen Goose Goose Duck, Among Us gibi parti oyunları veya bir şey yoksa Roblox'ta bir şeyler falan giriyoruz. Öyle Triple A oyunlar falan oynamam artık.

İşi iyi bilen arkadaşlardan öneriler rica ediyorum MacBook alıp almama konusunda veya hangi türü alınmalı çünkü birçok çeşidi var. MacBook tercih etmemin sebebi iş performansı iyi, sessiz çalıştığı denmesi ve pil ömrünün çok iyi olmasından dolayı almaya yönlendim. İş için güzel gözüküyor. Boş zamanda da yukarıda bahsettiğim oyunları akıcı oynatsa yeter oyun konusunda.

Cihazı yormayacaksan alınır ancak bir konuda Among Us'ta bile çok ısındığını okumuştum. Cihaz fansız olduğu için içindeki ısıyı atamıyor bunu bilerek almak lazım bütçe varsa Pro modeller senin kullanımına daha uygun.

M4 Air base fiyatı çok pahalıymış, burada bir tanıdığınız varsa Pozitif Teknoloji'den 38xxx TL civarına alırsınız, hatta direkt Apple'da bile 45 olsa gerek yanında Airpods Pro 3 ile (sınırlı kampanya). Ama yazılımlar bir süre sonra cihazı yoracaksa Pro serisindeki fan avantajını hesaba katmalısınız. Detaylı fiyat iletirseniz ve Türkiye'den alabilir misiniz onu belirtirseniz fiyatı ona göre kıyaslarız. Türkiye'de Mac fiyatları avantajlı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…