Üniversite kaydı silindiğinde sınava tekrar girmek için askerlik ertelenebilir mi?

scr0pper

Hectopat
Merhaba, okuduğum bölümü beğenmediğimden üniversite değişme kararı aldım, bu sene sınava tekrar girmeyi planlıyorum. E devlette askerliğim kısmında 2031'e kadar kalacağı yazsa da bu sene kaydım silinecek ve silinince başa dönecek muhtemelen. Tekrar sınava girmek için askerliği erteleyebilir miyim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Lise diplomanız ile erteleyebilirsiniz. Eğer daha önceden erteletmediyseniz veya mezun süreniz 3 yılı geçmemişse.

3 yılı geçti liseden mezun olalı. Tekrar sınava gireceğim dersem uzatamıyor muyum? Gerçekten sınava gireceğim tekrar çünkü.
Maalesef lise diploması hariç bir seçeneğiniz yok. 3 yılı geçti ise süreside geçmiştir ama sen yine bir denemek isteyebilirsiniz. Onun harici ise kaçak olursunuz.

Milli savunma bakanlığının kendi sitesinde böyle yazıyor: bkz: https://www.msb.gov.tr/Askeralma/icerik/ogrenci-erteleme-islemleri
Maalesef lise diploması ile tecil hakkınız dolmuş bulunmakta. 03/07/2024 tarihinde yani geçen ay bitmiş ama siz yine şansınızı denemek isteyebilirsiniz.

1724016212492.png

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı