Üniversite kaydı sınav sonrası sildirilebilir mi?

Rick Sanch

Picopat
Merhaba arkadaşlar, tekrardan YKS'ye gireceğim için okulumu dondurdum ve sınav sonuçları açıklandıktan sonra yani temmuz gibi duruma göre şu anki okul kaydımı sildirmek istiyorum. Bu işlem uzun sürer mi? Ve eğer okul kaydını silinmeden tercih yapıp tercihimde yeni bir okulu kazansam hala kayıt silinmemişse sorun oluşturur mu? Rica ederim bilgisi olan cevap versin şimdiden teşekkürler.

Öncelikle başarılar dilerim, okul kaydınızı sildirme işlemi, üniversitenin prosedürlerine göre değişebilir, ancak genellikle birkaç hafta sürebilir. Bu yüzden işlemi erkenden başlatmak iyi olur.

Yeni okul tercihi konusunda ise, kaydınız silinmeden de tercih yapabilirsiniz. Ancak, kazandığınız yeni okula yerleştiğinizde, önceki okul kaydınızın silinmesi gerekecek. Bu işlem genellikle sorun oluşturmaz, ama kaydınız silinmeden önce yerleştiğiniz okulun kabul işlemleri tamamlanmaz.

Özel bir üniversite de okuyordum ve kaydımı dondurdum, kaydımı sildirmek için bu senen yada yazın sildirirsem önümüzdeki senenin ücretini talep ederler mi bir yerde böyle bir yazı gördüm böyle bir şey olabilir mi?

Yeniden sınava girebilirsiniz, tercih yapabilirsiniz, istediğiniz üniye yerleşmeniz halinde kaydınızı yaptırabilirsiniz o süreçte paralel olarak şuanki okulunuzu iptal ettirebilirsiniz eğer ki devlet ünisi olsaydı hiç bir şey yapmanıza bile gerek yoktu 7. seneyi doldurunca onlar otomatik sizi atardılar ama özel olduğu için haberdar edersiniz

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı