Üniversite kayıt dondurmak

ZiyaYigit

Hectopat
Daha fazla  
2 yıllık bir bölüm okuyorum bölümümde eğitim kurumlarına özel verilen lisanslarla alakalı bir muhabbet var. Benim okuduğum okul lisanssız eğitim vermekte bu da mezun olduktan sonra 6 yıl tecrübe edinene kadar düşük maaş yüksek tempolu çalışmam demek. Bunu istemiyorum ortalamam 3.1 lisanslı bir okula yatay geçiş yapacağım. Lisanssız bir okuldan lisanslı bir okula geçtiğimde de seneyi baştan okuma zorunluluğum var yani şu an bulunduğum üniversitede boş yere zaman ve para harcıyorum. Sonraki dönemin başlamasına yaklaşık 6-7 ay var bu süreyi çöp etmek istemiyorum memlekete dönüp çalışıp para biriktirmem lazım maddi sıkıntılarımdan dolauk ama okulu da dondurmam mümkün değil internette okuduğuma göre bazı sağlık raporları ile dondurma dönemi dışında da dondurup 3.1 ortalama ile geçiş yapmak mümkün. Bunu nasıl yapabilirim? Daha önce deneyen oldu mu önerileriniz nelerdir?

Yatay geçişte genellikle not ortalaması önemli, 3.1 ortalama yeterli olabilir, lakin lisanssız bir okuldan lisanslı bir okula geçişte sınıf tekrarı gerekebiliyor.
İkinci olarak bazı üniversiteler maddi sıkıntıları nadirde olsa dondurma sebebi olarak buluyor, fakat sağlık raporu en garantili yöntem. Psikolojik veya fiziksel sağlık sorunlarını belgeleyerek dondurma talep etmeni öneririm... stres, anksiyete gibi durumlar için psikiyatriden rapor alabilirsin.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı