Üniversite kazandıktan sonra ders çalışmayan var mı?

Makaleler
49
Benim arkadaşım 11 bine girdi. Tıpa girdi. Sınıfı geçemeyen varmış. Tıpa giren kişi nasıl sınıfta kalır ki?

Bu ODTÜ, İTÜ ve Boğaziçi Üniversitesi gibi yerler de kalan var mıdır? Mesela Ege üniversitesi kazansa biri nasıl olur?

Üniversitede sınıfta kalmak, üniversiteyi kazanmaktan daha zor. Bundan emin olabilirsin ve üniversite kazanıldıktan sonra da ders çalışılmaz gibi kural yok. Asıl iş üniversiteyi kazanınca başlıyor. İş yerlerinin seni tercih etmesi için bir farkının olması gerekir ki bu farkı da zengin bilgi birikimi ve iş tecrübesiyle yapacaksın. Kısacası, üniversiteye başlayınca daha fazla ders çalışıyorsun.

Tıpa giren kişi nasıl sınıfta kalır ki?

Çalışmazsa kalır, bunu çok da gözünüzde büyütmenin mantığı yok.

Tıp okuyup işsiz kalması çok düşük ihtimal fakat kişi zaten iyi üniversitede eğitim görüyorum deyip dersine çalışmazsa ve kendini geliştirmezse de okuduğu üniversitenin anlamı olmaz. Ders çalışmak zorunuza gidiyorsa üniversite okumak zorunda değilsiniz. Sınava girip yazın bir AÖF, üniversite diplomasını da alırsınız. O sırada da bir işte çalışırsınız. Herkes üniversite okumak zorunda değil.

Hacettepe tıp, ODTÜ desem? Bi' zahmet fark olsun. Bunu düşünürsek.
Salmıştır, olabilir. Bence bu kadar şaşırmaya gerek yok. Üniversitede iyi bölüm kazanan herkes aşırı çalışkan olmuyor, ama üniversitede başarılı olabilmek için düzenli çalışma şart.

Tıp okuyup işsiz kalması çok düşük ihtimal fakat kişi zaten iyi üniversitede eğitim görüyorum deyip dersine çalışmazsa ve kendini geliştirmezse de okuduğu üniversitenin anlamı olmaz. Ders çalışmak zorunuza gidiyorsa üniversite okumak zorunda değilsiniz. Sınava girip yazın bir AÖF, üniversite diplomasını da alırsınız. O sırada da bir işte çalışırsınız. Herkes üniversite okumak zorunda değil.
AÖF aklımda. Ama asıl merak ettiğim kişiler ruhsuz, robot çalışanları soruyorum. Böyle bir mümkün mü?
Hocam zaten asıl o tarz üniversitelerde sinifta kaliniyor. Mesela arkadasim İTÜ'de 1.5 yıldır hazirlik okuyor :D zor cunku o saydiginiz universiteler yani bakis acinizin tam tersinde isliyor olaylar.
İş bulma olasılığı?

Technopat Haberler

Geri
Yukarı