Üniversite Meslek Seçimi

Ahmet Can07

Kilopat
Daha fazla  
Merhaba, Ben üniversite hazırlık öğrencisiyim. Tercih dönemi yaklaşıyor. Meslek seçimi konusunda sıkıntılarım var mimarlık düşünüyorum ama onlar aç deniyor. Veterinerlik düşünüyorum okuması zor ve pis deniyor. Elektrik elektronik mühendisliği düşünüyorum. Bu meslekle ilgili fikrim yok. Bir ihtimal daha var mezun kalıp diş hekimliği de yazabilirim ama mezun kalmak istemiyorum. Bu saydığım meslekleri yapan ya da bilgisi olanlardan önerilerini bekliyorum.

Elektirik Elektronik Mühendisi değilim ama bilgisayar ve robot yapımına geçebiliyorsunuz. Hem yazılıma hem donanıma girebilirsiniz, Master'ı bilgisayar mühendisliğinden yaparsanız bilgisayar mühendisliği kısmına da geçersiniz. Diye biliyorum.

Yorumunuz için teşekkür ederim. İş bulma imkanı nasıl ve nasıl ücretlerle başlıyorlar biliyorsan aydınlatabilir misin?

Hiç bilgisi olan yok mu? ya da icra eden yok mu? Fikrini belirtecek.

Bu meslek seçimiyle ilgili babamın güzel sayılabilecek aslında çok güzel değil ama tam bir hayat dersi olan bir anısı var. Kendisi zamanında Bursa Anadolu Lisesinden mezun olmuş. İlk sene üniversite sınavında İTÜ'de elektrik elektronik kazanıyor ama dersleri hiç sevmediği için üniversiteyi bırakıp bir sene daha hazırlanıyor. O senenin sonunda Uludağ Üniversitesi'nde veterinerlik kazanıyor. Ancak hem veterinerlikten daha çok sevdiği bir meslek olduğunu düşündüğünden hem de dersleri boşlayıp arkadaşlarıyla takıldığından orada da pek bir şey yapamıyor. Bunun üstüne babası okuldan aldırıyor ve bir işe başlatıyor. Hamallık yapıyor bildiğiniz ve babam o zaman aklının başına geldiğini söyler. Bütün ömrünü böyle geçirmesine imkan yokmuş. O da daha çok çalışıp Trakya Üniversitesi'nde tıp kazanıyor. Kısaca 2 defa üniversite değiştirdikten sonra kendisi sevdiği mesleği buluyor.

Bunu anlatma sebebim tamam belki veteriner olsa veya elektrik elektronik okusa da daha fazla para kazanabilirdi hatta kendisi o zaman elektrik elektronik bitirseydim çevresinden dolayı daha fazla para bile kazanabilirdim der ama o sevdiği mesleği seçmiş ve her ne kadar annem tıp seçmemi istese de kendisi bu yollardan geçtiği için sen istediğin mesleği seç emin ol başarının devamı gelir diyor. Bu sözü herkes söylüyor ama kendi başından geçmiş birinden duymak daha inandırıcı ve tatmin edici.

İşin özeti şu: Bu önerdiğiniz mesleklerden hangisini seviyor ve hangisine yatkınsanız onu seçmenizi öneririm. İş bulma derdine düşer ve ona göre tercih yaparsanız bir ömür pişman da olabilirsiniz. Ayrıca sıralamanız ne sınavda? Ona göre üniversite de önerebiliriz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…