Üniversite mi mesleki açık öğretim mi?

Makaleler
49
Günaydın.
Ben şimdi açık öğretim lisesinde okumaktayım. Alan yok(Anadolu) bölümündeyim. Mesleki açık öğretim lisesine geçmeyi düşünüyorum. Bu şunu ifade ediyor. Aralıkta bitecek okulum 3 yıl sürecek. Bu nedenle üniversite sınavına girişim uzayacak. Eğer mesleki açık öğretim lisesinde olursam belki üniversite hiç okumayabilirim. Yazılım mühendisliği okumak istiyorum. Mesleki açık öğretimde de web programlama okumak istiyorum. Hangisi daha mantıklı olur?

Son düzenleyen: Moderatör:
Kesinlikle üniversiteye gitmelisin. Yazılım okumak istiyorsun ve üniversite okumadan iş bulmakta zorlanırsın. Daha sonra üniversite okumak istersende hayatından 3 yıl boşu boşuna kaybediceksin. Sakın böyle bir şey yapma. Bol bol ders çalış bilgisayar veya yazılım kazanmaya bak.

Peki gittiğim üniversitenin unvanı/adı önemli mi? Ben bir öğretim üyesi ile konuştum. Faydası var ama şart değil dedi.

Peki gittiğim üniversitenin unvanı/adı önemli mi? Ben bir öğretim üyesi ile konuştum. Faydası var ama şart değil dedi.
Şimdi şöyle bilgisayar mühendisliğinde önemli olan şey kişisel gelişimdir. Üniversite size her bilgiyi vermiyecek. Zaten öğretmenlerin çoğu kendini güncel tutmuyor. Benim fikrim üniversiteden çok şehir daha önemli. Özellikle İstanbulda okumak. Bir çok staj imkanı var. Staj yaptığınız yerde sıkı bir şekilde çalışırsanız size referans olurlar buda sizin iş bulmanızı kolaylaştırır. İngilizce de öğrenmeniz gerekli olmazsa olmazdır. Sonuç olarak üniversite gereksiz diyemeyiz fakat ekstra bir çaba ile kendinizi kanıtlayarak güzel yerlerde iş bulabilirsiniz.

Cevap için teşekkürler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…