Üniversite öğrencisi Ankara'da nerede ev bakmalı?

Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Merhaba iyi sosyaller. Öncelikle bu hafta sonu üniversite sınavına gireceğim. İstanbul'da yaşıyorum ama muhtemelen ODTÜ tercih edeceğim (bir aksilik olmazsa tutacak gibi gözüküyor, hayırlısı).
Ankara'da kiralık ev fiyatlarına bakmaya başladım ama yaşayan bilen birisine sormak istiyorum. Üniversite civarında 1+0 ilan verdikleri fiyatlara şehir içinde 2+1 evler var. Ulaşımı zor olmaması için metroya yakın hangi semtten ev bakmak daha mantıklı? Şehrin sosyolojisini falan da bilmek lazım tabii. Öğrenci için neresi uygun olacaktır tavsiyeleriniz var mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Bir ankaralı olarak ulaşım kolaylığı ve merkeziyet istiyorsan.
Kurtuluş, cebeci, dikimevi en iyi yerlerdir. Metro, ankaray, başkentray gibi oldukça rahat bir ulaşım sistemi var bunlar aracılığı ile doğrudan birçok üniversiteye ulaşım sağlayabilirsin. Aynı zamanda çevresinde birçok alışveriş imkanı ve yakınında fazlaca park vb. oluşumlar bulunmaktadır. İstersen bu dediğim bölgelere bakabilirsin.

Merhaba iyi sosyaller. Öncelikle bu hafta sonu üniversite sınavına gireceğim. İstanbul'da yaşıyorum ama muhtemelen ODTÜ tercih edeceğim (bir aksilik olmazsa tutacak gibi gözüküyor, hayırlısı).
Ankara'da kiralık ev fiyatlarına bakmaya başladım ama yaşayan bilen birisine sormak istiyorum. Üniversite civarında 1+0 ilan verdikleri fiyatlara şehir içinde 2+1 evler var. Ulaşımı zor olmaması için metroya yakın hangi semtten ev bakmak daha mantıklı? Şehrin sosyolojisini falan da bilmek lazım tabii. Öğrenci için neresi uygun olacaktır tavsiyeleriniz var mı?
ODTÜ'lüler olarak 100. yıl işçi bloklarında kalıyoruz genel olarak. 5 katlı apartmanlar, içleri 2+L şeklinde. Okula yürüyerek gidilebiliyor. Genelde öğrenciler 2 veya 3 kişi kalmayı tercih ediyor bu evlerde.

2. tercih edilen semt ise ayrancı, tek vasıta ile ODTÜ'ye ulaşım sağlayabiliyorsun. Kiralar nispeten daha pahalı olabilir, ama daha yeni/içi yapılı ev bulabilirsin.

Ben 2 yıl yurtta kaldıktan sonra hazırlıktan arkadaşlarımla eve çıkmıştım 3 kişi 100. yıl işçi bloklarında, böyle bir yol da izlenebilir. Komşuların zaten hep ODTÜ'lü olacak bu semtte, kampüs hayatı devam ediyor gibi oluyor, güzel oluyor.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı