C# Üniversite öncesi hazırlık

Ripex

Decapat
Daha fazla  
Arkadaşlar 1 ay sonra malum üniversiteler başlıyor C öğrenicekmişiz, hiçbir bilgim yok. Önceden bilgim olsun diye YouTube'dan başlayacağım ama hangi uygulamayı kullanacağımı bilmiyorum. dev C++ ve VS Code var, sizce hangisi ile başlamalıyım?

Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşlar 1 ay sonra malum üniversiteler başlıyor C öğrenicekmişiz, hiçbir bilgim yok. Önceden bilgim olsun diye YouTube'dan başlayacağım ama hangi uygulamayı kullanacağımı bilmiyorum. Dev C++ ve VS Code var, sizce hangisi ile başlamalıyım?

Dev C++ daha iyi olacaktır.

Bence önceden öğrenme sıkılırsın hem zaten öğretmenler size o YouTube kanallarından daha iyi öğretecekler bu yüzden düşük olasılıkta olsa ben olsam kafama yanlış bilgi girmesini istemezdim.

C dili çok sağlam bir dildir fakat kafa patlatmak gerekir "printf("aramiza hoş geldin");" bu arada bilgin olsun C de Türkçe desteği yok ek kütüphane kullanamn gerekiyor kolay gelsin.

Code Blocks ile başlayabilirsin. C için iyidir, VS'de aldığım hataları çoğu zaman vermedi. Okuldaki hocalar da bununla başlatmıştı bizi.

C başlangıç için zor ama iyi öğreten bir dil bence. Pointer'ları iyi kavra, en sıkıntılı kısım onlar. Pointerlar ve onların bellekteki yerleri ile çok oyun oynayacaksın. Bellekte verilerin nasıl tutulduğunu da iyi öğren.

Sınavlardan geçmek istiyorsan bence de C'ye bakmanın tam sırası, bravo. Hocalara da bağlı olarak, zor geçilen bir ders.

Son düzenleme:
İngilizce seviyeni bilmiyorum ama önceden kod bakmaktansa İngilizce çalışmak daha iyi olacaktır diye düşünüyorum. Kodu onlarla birlikte götürürsün eğer bu konuda meraklıysan arkadaşlar öneri yapmış zaten.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı