Üniversite okumak mantıklı mı?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Dostum kaynak istiyorsan aç Google’a mühendis işsizlik oranları ya da mühendis maaşları yaz, gerçeği gör. Benim buraya tablo koymama gerek yok, zaten herkesin gözü önünde olan bir durum bu. Şu an bile LinkedIn, Kariyer.net gibi platformlara girersen binlerce mühendis iş arıyor.

Ama senin olayın gerçekleri görmek değil, kendini avutmak. ‘Kaynak at yoksa inanmam’ kafasıyla, açık ve net olan bir gerçeği reddetmeye çalışıyorsun. Beni ikna etmene gerek yok, zaman zaten her şeyi gösterecek. Mezun olunca mühendisler işsiz kalmıyor dediğin günleri hatırlayıp acı acı güleceksin. O zamana kadar da kendini kandırmaya devam edebilirsin....

Dostum, bu bir akademik makale değil, günlük hayatta herkesin gördüğü bir gerçeği tartışıyoruz. Mühendislerin iş bulma süresinin uzadığı, maaşların düştüğü, bazı bölümlerin mezunlarına vaat ettiği geleceği sunamadığı ortada. Sen hâlâ ‘Kaynak göster’ diyerek kendini avutuyorsun.
Kaynak isteyen biri gerçekten merak ediyorsa, gidip araştırır. Ama senin derdin öğrenmek değil, inkâr etmek. Neyse, ben sana gerçeği söyledim, ister kabul et ister kendini kandırmaya devam et. Ama unutma, mezun olduğunda seni bu mesajları hatırlarken görmek için sabırsızlanıyorum....

Okuduğunuz bölüme ve üniversiteye bağlı. Örneğin Hakkari'de okuyacağınız bir üniversite bölümü, muhtemelen çok da işe yaramayacaktır.

Sağlık sektöründe atamalar çok fazla ve rahat. Tıbbi sekreterlik vs. tarzı saçma sapan bölümlerden atanan çok fazla.
Saçma demek pek doğru değil öncelikle. O da bir meslek sonuçta. Ayrıca korona döneminde tıbbi sekreterlikte deli gibi alım yapıldı. Haliyle şuan atamalar bayağı bir azaldı. Gittikçe de azalıyor. Artık tıbbi sekreterlik mezunu olan ya atanamıyor ya da özel sektöre giriyor.

Çok iyi bir bölüm ve üni olmadığı sürece afedersiniz ama salaklık onun yerine bir işe atıl bir ticaret ve zanaat , ileride ki hayatını okumana göre 10 kat daha lüks rahat yaşarsın

Dostum bu kadar uzun uzun yazıp ‘sohbet kurmaya çalışıyordum’ diyerek kendini kurtarmaya çalışman gerçekten trajikomik... Önce laf sokmaya çalış, sonra tepki alınca ‘ben aslında tartışma kültürü getirmeye çalışıyordum’ diye kıvır… Tam bir ‘kaybettim ama nasıl kurtarırım’ çabası..
Ayrıca ‘ağzının sulanma’ kısmına takılacağımı tahmin ediyorsun ama bir şeyi kaçırıyorsun Sen zaten bütün mesajın boyunca bunu takıntı haline getirmişsin. Yani aslında bu mesaj, benden çok senin kendi kafanın içinde nasıl kaybolduğunu gösteriyor.

Neyse, bol bol düşün taşın, sonra tekrar denersin. Ben buradayım....

Hangi amaçla okumak istediğine bağlı. Beklentileri iyi ayarlamak lazım. Yoksa işin sonunda mantıklı gelmeyebilir.

Okuduğunuz bölüme ve üniversiteye bağlı. Örneğin Hakkari'de okuyacağınız bir üniversite bölümü, muhtemelen çok da işe yaramayacaktır.

Hocam peki özel üniversiteler hakkında ne düşünüyorsunuz ben Bahçeşehir Üniversitesi düşünüyorum yorumlarına baktım eğitim olarak çok kötü demişler ticarathane demişler ben açıkçası devlet kazanamam kazanırsamda iyi gelmez bilgisayar mühendisliği düşünüyorum özelde.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…