Lise yıllarında başarılı bir staj ve iş hayatım var idi, arkadaşlarımın 2 katı kazanıyordum. Patronum ile 2 yılın ardından ilk tartışmamızda "bana eleman çok, var ise sana iş çok" demesinden sonra; belge sahibi olmadan (Mali müşavir) meslekte kariyerimin olmayacağını düşünerekten üniversite okuma kararı aldım.
1 yıl sonra 4 yıllık muhasebe ve finansal yönetim kazandım. 4,5 yıl üniversite hayatımın 4 yılını garsonluk yaparak itten rezil bir şekilde bitirdim.
Daha sonra Mali müşavirlik sınavını 2. denemende kazandım, 3 yıl stajdan sonra. Bitirme sınavlarını da 2. denememde verdim. Son 4 yıldır Mali müşavirim. 2 yıldır rahat edeceğim bir maaş kazanıyorum (güncel 51k)
Bu sırada büroda çalışan üniversite okumayan arkadaşım çalışmaya devam etti. Altı dükkan 2 katlı evini arabasını aldı. Diğerleri buna benzer durumdalar.
Benim gibi üniversite okuyan 1-2 kişinin halinin benden farkı yok. Üniversite okumak beni arkadaşlarımdan 8 yıl geri bıraktı.
Karar sizin.