Üniversite okumak mı çalışmak mı?

SraggzL

Hectopat
Ben şahsen okumak istiyorum fakat daha ne okuyacağıma karar veremedim. Altyapın var mı deseniz o da yok o zaman çalış deseniz çalışmak da istemiyorum. Okuyacağım fakat ne istediğimi bilmiyorum 2 haftaya lise bitiyor mezuna kalacağım yazın çalışacağım geriye kalıyor üniversite sınavına 9 ay. O zaman da full derslere çalışacağım sonra üniversite okuyacağım planım bu şekilde ama dediğim gibi ne okuyacağımı bilmiyorum. Normalde BESYO istiyorum fakat zamanında güreş falan yaptım 3 yıldır yapmıyorum. Şimdi fitness yapıyorum tek becerim spor başka becerim yok bilgim yok. Boş gelip boş gidiyorum. Sizce hangi bölümü okusam? Tavsiyelerinizi bekliyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Caliş. Üniversite okuyacak olan adamın önceden plani olur ve okuyacağı üniversiteyi ve bölümün hayalini kurarak yaşar, oraya girmek için canını ortaya koyar. Sende o ışık yok gibi, çalış, çalıştığın yerde yukselirsin.

Okul zaman kaybı bence, "çalışma" diyorum.

Lise yıllarında başarılı bir staj ve iş hayatım var idi, arkadaşlarımın 2 katı kazanıyordum. Patronum ile 2 yılın ardından ilk tartışmamızda "bana eleman çok, var ise sana iş çok" demesinden sonra; belge sahibi olmadan (Mali müşavir) meslekte kariyerimin olmayacağını düşünerekten üniversite okuma kararı aldım.

1 yıl sonra 4 yıllık muhasebe ve finansal yönetim kazandım. 4,5 yıl üniversite hayatımın 4 yılını garsonluk yaparak itten rezil bir şekilde bitirdim.
Daha sonra Mali müşavirlik sınavını 2. denemende kazandım, 3 yıl stajdan sonra. Bitirme sınavlarını da 2. denememde verdim. Son 4 yıldır Mali müşavirim. 2 yıldır rahat edeceğim bir maaş kazanıyorum (güncel 51k)

Bu sırada büroda çalışan üniversite okumayan arkadaşım çalışmaya devam etti. Altı dükkan 2 katlı evini arabasını aldı. Diğerleri buna benzer durumdalar.

Benim gibi üniversite okuyan 1-2 kişinin halinin benden farkı yok. Üniversite okumak beni arkadaşlarımdan 8 yıl geri bıraktı.

Karar sizin.

İşte çalışmakta istemiyorum o yüzden okumak istiyorum.

Okul zaman kaybı bence, "çalışma" diyorum.

Ne yönden zaman kaybı hocam.

Çok iyi anlatmışsın abi de o çalışma istikrarı bende yok böyle yatayım para hazır elime gelsin kafasındayım hala.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…