Üniversite okunmalı mı?

Kranox

Centipat
Daha fazla  
Biliyorum çok yerde sorulan ve verilen farklı farklı cevaplar var ama ben tekrar sormak fikrinizi almak istiyorum. Arkadaşlar meslek lisesi mezunuyum. Bölümüm ise elektrik elektronik bakım onarım. Sizce üniversite okuyup 4 yıllık mühendisliğe mi gitmeliyim yoksa 2 yıl teknikerlik mi okunalıyım veya şimdi iş hayatına mı atılmalıyım? Kafama çok takılıyor arkadaşlar. Şu an YKS'ye çalışıyorum. 3-4 hafta oldu her gün en az 5 en fazla ise 8 saat çalıştığım oluyor ama hala ne yapacağımı bilmiyorum.

İş hayatından kasıt hangi meslektir sayın hocam ? Bunu bize bir açın istemediğiniz bir iş ise bu size pahalıya patlayabilir. Sevgiler , saygılarla.

Bence bölümünüzün veya yapmayı düşünebileceğiniz teknikerlik bölümlerine bakın.

Bence önce şunu düşünmelisin: uzun vadede nasıl bir hayat istiyorsun? Eğer projeler yönetmek, kararlar almak, daha üst pozisyonlara çıkmak gibi hedeflerin varsa mühendislik sana uzun vadede daha fazla kapı açar. Ama “ben sahada olayım, işi doğrudan yapayım, elimden iş gelsin, hemen para kazanayım” diyorsan teknikerlik daha mantıklı.

YKS’ye bu kadar ciddi çalışıyorsan bence üniversiteye gitmeyi bir dene, ama illa 4 yıllık olacak diye düşünme. Denemeden de bana göre değil deme. İş hayatı her zaman bir seçenek, ama bir diploma cebinde olursa ileride iş değiştirmen ya da yükselmen daha kolay olur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…