Üniversite okunur mu?

• Konuyu başlatan Hakka
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 21
  • Görüntüleme 813

Hakka

Centipat
Daha fazla  
Liseyi bitirip bir işte ustalaşmak bir zanaat yapmak mı? Üniversitede 4 yıl ilgim olan bölüm okumak mı? Günümüz ekonomisinden ve üniversiteye giden işsiz kalır düşüncesinden dolayı sürekli kendime sorduğum bir soru. Sizce artık Türkiye'de üniversite okumak mı önemli yok bir işte usta olup tamamen ona odaklanmak mı daha iyidir. Nedeni ile fikrinizi belirtirseniz güzel olur.

Liseyi bitirip bir işte ustalaşmak bir zanaat yapmak mı? Üniversitede 4 yıl ilgim olan bölüm okumak mı? Günümüz ekonomisinden ve üniversiteye giden işsiz kalır düşüncesinden dolayı sürekli kendime sorduğum bir soru. Sizce artık Türkiye'de üniversite okumak mı önemli yok bir işte usta olup tamamen ona odaklanmak mı daha iyidir. Nedeni ile fikrinizi belirtirseniz güzel olur.

Kendi meslegini kurmak istiyorsan liseyi bitir ve üniversite okuma.

Yani güzel bir bölümse neden okunmasın? Yani usta olurum yolumu bulurum diyorsanız ayrı.

Kendim üzerinden örnek vermek istiyorum hocam bu sorunuza. Ben lise mezunuyum ve hidrolik pnömatik işi yapıyorum, kardeşim ise Yıldırım Beyazıt Üniversitesinde Uluslararası ilişkiler bölümünü okudu. Ben haftada 6 hatta bazen 7 gün çalışıyorum o hafta sonları izinli, ben günde 12-13 saat çalışıyorum o sabah 9 akşam 6 çalışıyor, ben kafama göre dükkanı kapatıp veya bırakıp hastalığımı bile yaşayamazken o istediği zaman iznini alıp tatilini yapabiliyor, ben dükkandaki çay ocağından tut da çeklerin ödenmesine kadar düşünürken o sadece kendisine verilen görevi yapıyor. Demem o ki eğer rahat bir hayat istiyorsanız bunun aracı kesinlikle para değil, eğer parayı çok seviyorsanız da yaşayacağınız aşırı zorluklara şimdiden hazırlanın derim.

Sevdiğin işi yaparsan hayatın boyunca çalışmış olmazsın demişler. İster üniversite oku öğretmen ol atama bekle, ister mühendislik oku mülakatlara gir. İster ataması olan sağlık oku. İster herhangi bir yeri bitirip polis ol. İstersen de aşçılık oku. Otelde belki yurt dışında çalış.

Sana en büyük 2 önerim var, bir neyi seviyorsan ve o yolda en iyisi olabileceksen o mesleği seç, ikincisi ise az bulunan meslek sahibi ol.

Kuzenim üniversite bitirdi. İngilizce öğrendi. İngiltereye gitmek için operatör belgesi aldı. Arkadaşım inşaat mühendisliği bitirdi Almanca öğreniyor. Bir şey bir yerde ne kadar az ise o kadar değerlidir. Örneğin Avrupada berber olmak. Gayet kazançlı bir iştir.

Sevdiğin işi yaparsan hayatın boyunca çalışmış olmazsın demişler. İster üniversite oku öğretmen ol atama bekle, ister mühendislik oku mülakatlara gir. İster ataması olan sağlık oku. İster herhangi bir yeri bitirip polis ol. İstersen de aşçılık oku. Otelde belki yurt dışında çalış.

Sana en büyük 2 önerim var, bir neyi seviyorsan ve o yolda en iyisi olabileceksen o mesleği seç, ikincisi ise az bulunan meslek sahibi ol.

Kuzenim üniversite bitirdi. İngilizce öğrendi. İngiltere'ye gitmek için operatör belgesi aldı. Arkadaşım inşaat mühendisliği bitirdi Almanca öğreniyor. Bir şey bir yerde ne kadar az ise o kadar değerlidir. Örneğin Avrupa'da berber olmak. Gayet kazançlı bir iştir.

Kendi işini kurabilir.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı