Üniversite okurken askerlik yoklama başvurusu yapılabilir mi?

efe kan

Hectopat
Aktif olarak üniversite öğrencisiyim ve askerliğim 28 yaşına kadar tescilli görünüyor. Kilomdan dolayı askerlikten muaf olmak istiyorum. Askerlik şubeye gittim ve yoklama başvurusu yapılması gerektiğini söylediler. Sorum şu, aktif olarak üniversite okurken yoklama başvurusu yaparsam üniversite kaydıma bir şey olur mu? Ayrıca yoklama başvurusu yapıldıktan sonra tam olarak ne oluyor ben sağlık kontrolüne çağırıyorlar diye biliyorum. Bilgisi olan büyüklerim yardımcı olursa sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Yapabilirsiniz adı üstünde yoklama zaten. Üniversitenize hiçbir şey olmaz. Sizi alıp götürmezler öyle bir şey düşünüyorsanız eğer.

Yapabilirsiniz adı üstünde yoklama zaten. Üniversitenize hiçbir şey olmaz. Sizi alıp götürmezler öyle bir şey düşünüyorsanız eğer.
İnternette faklı şubede farklı bilgi aldığım için sorma ihtiyacı hissettim. Yoklama başvurusu yaparken "askerlik görevimi yerine getirmek istiyorum" yazdığı için emin olamamıştım. Eğer dediğiniz gibiyse sağlık kontrolünden geçemezsem ya 1 yıl erteleme verilecek ya da muaf sayılacağım bu iki durumda da üniversite kaydımda bir sorun olmayacak değil mi? Yanıt için teşekkür ederim.

Zaten ardı ardına 2 ayda 3 kez sağlıktan kalınca sonuncuda çürüğe çıkıyorsunuz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…