Arkadaşlar selamlar. 2022'de sınava girdim çok sıkı çalışmama rağmen son 3 ay sınavı komple salıp mezun kafasına girdim ve mezuna kaldım. 2023 senesinde son düzlükte bazı sebeplerden dolayı kendimi yine sınava veremedim ve çok kötü olmasa da istemediğim bir sonuç aldım. Hayalim İTÜ'de okumaktı fakat istediğim bölümler gelmedi. Ben de İTÜ gelmiyorsa aileme yük olmaya gerek yok diyerek ailemin yanında necmettin erbakan üniversitesinde uçak mühendisliği yazdım. Bölümüm %30 İngilizce olduğu için hazırlık okudum zaten ingilizcemde çok iyi değildi. Bu sene ise 1. sınıfa başlayacağım ama ailem 'bu yatay geçiş mi ne varmış onunla itüye gidemez misin biz sana destek oluruz' dedi. Ben de birkaç araştırma yaptım ve kurumlar arası yatay geçişte sadece kendi bölümümüze geçebiliyormuşuz. İTÜ'nün yatay geçiş şartlarına baktım ve (aldığım YKS puanı)/(bölümün o seneki taban puanı) X 0.49 + ortalamam/4lük bir formülle en yüksek puanı alan 3 kişinin yatay geçiş yapabildiğini gördüm. Benim YKS puanım 463 ve bölümün puanı ise 531'di sanırım. Bu formülle göre 3.8 gibi bir ortalama yapsam bile durum neredeyse imkansız kalıyor. O yüzden merak ettiğim bir konu var. Ben bu sene yeniden YKS'ye girsem ve iyi bir derece yapsam yıl kaybım olmadan itüye geçiş yapabilir miyim? Bölüm ortalama 5K ile kapıyor bu dereceyi yaparsam bölüme İngilizce muafiyet belgesi sunup direkt 2. sınıftan başlayabilir miyim?