Üniversite okurken yazılım çalışmak mantıklı mı?

opakss

Hectopat
İTÜ gemi makine veya YTÜ gemi makine hedeflerim arasında. Meslek zor da olsa çok parası var bu yüzden de istiyorum ama benim sorum bu değil sorum şu: Üniversite okurken yazılım çalışmak sizce saçma mı? Yani bilmiyorum belki bölümü okurken zorlanabilirim yazılım çalışamam ama üniversite 3 ve 4.sınıfta part time olarak bir yerde yazılımcı olarak çalışıp para kazanabilir miyim? Bu yaz yazılım çalışmak sizce saçma mı mantıklı mı çünkü diyelim istediğim sıralama gelmedi 1 sene daha mezuna kalabilme seçeneği de var.

İTÜ gemi makine veya YTÜ gemi makine hedeflerim arasında. Meslek zor da olsa çok parası var bu yüzden de istiyorum ama benim sorum bu değil sorum şu: Üniversite okurken yazılım çalışmak sizce saçma mı? Yani bilmiyorum belki bölümü okurken zorlanabilirim yazılım çalışamam ama üniversite 3 ve 4.sınıfta part time olarak bir yerde yazılımcı olarak çalışıp para kazanabilir miyim? Bu yaz yazılım çalışmak sizce saçma mı mantıklı mı çünkü diyelim istediğim sıralama gelmedi 1 sene daha mezuna kalabilme seçeneği de var.

Yazılımcı olmak için okumana gerek yok ama okuma şansın varsa oku. Saçma bir karar olur başka bir bölüm okurken yazılım çalışmak. Yazılımı seviyorsan onu yap başka bir işi parası güzel diye okumak mantıksız, hele gemi bölümü.

Seçtiğin bölümler gelirse yazılım çalışabilecek vaktin olursa çalışırsın, onun dışında parttime garsonluğa zor vakit ayırırsın, biraz sıtkı sıyrılıyor insanın, bunlar yerine gemicilik sektöründe rota yoğunluğuna göre ek dil öğrenmen daha faydalı olur ingilizce dışında.

Günde yarım saat veya 1 saat yazılım çalışmak senden bir şey götürmez ama düzenli yaparsan çok şey katabilir. Bu arada bende yazılım okuyorum ama gemi ile uzun yol için seferlere çıkmak hayalim :D

Yazılımcı olmak için okumana gerek yok ama okuma şansın varsa oku. Saçma bir karar olur başka bir bölüm okurken yazılım çalışmak. Yazılımı seviyorsan onu yap başka bir işi parası güzel diye okumak mantıksız, hele gemi bölümü.
Yok hocam kesinlikle meslek tam bana göre 3 4 ay gemide 3 tatil parası sadece avantaj. Dolar üzerinden maaş, tatil, yalnızlık on numara bir de sevgili yapıyosun burda 3 ay hasret 3 ay beraber bölüm gelse severek okurum maaşı da çok iyi zaten mesela sıradan bir makine endüstri bilgisayar mühendisi ilk işe girdiğinde çaylak diye asgari ücretin altında veriyolar ama sen gemi de çalıştığın an onların yıllık maaşı senin 1 ayda aldığın paraya geliyor tabii bu işi de severek yapmak lazım siz de doğru söylüyorsunuz.

Seçtiğin bölümler gelirse yazılım çalışabilecek vaktin olursa çalışırsın, onun dışında parttime garsonluğa zor vakit ayırırsın, biraz sıtkı sıyrılıyor insanın, bunlar yerine gemicilik sektöründe rota yoğunluğuna göre ek dil öğrenmen daha faydalı olur ingilizce dışında.
Yazılım sadece kolayıma gelmişti hocam bir kaç tane part time çalışan gördüm de o yüzden heves etmiştim yani para ihtiyacımdan değil de yine de üniversite okurken her şey + yani.

Yazılım sadece kolayıma gelmişti hocam bir kaç tane part time çalışan gördüm de o yüzden heves etmiştim yani para ihtiyacımdan değil de yine de üniversite okurken her şey + yani.
Yazılımda kendini geliştirip gemi mühendisi olarak devam edersen, 3-6-9-12 ay beşik gibi sallanan gemide çalışma yoğunluğunla beraber ancak kaptan Jack Sparrow gibi yürümeyi öğrenmiş olacaksın elinde laptopla. : ) Gemiye binmezsen, ayrı mesele. Yani gemiye gidip ekonomiyi toparladıktan sonra karada kendine 5 yıl yetecek parayı ayırırsan, istediğin zaman yazılıma yönelirsin.

Yazılımda kendini geliştirip gemi mühendisi olarak devam edersen, 3-6-9-12 ay beşik gibi sallanan gemide çalışma yoğunluğunla beraber ancak kaptan Jack Sparrow gibi yürümeyi öğrenmiş olacaksın elinde laptopla. : ) Gemiye binmezsen, ayrı mesele. Yani gemiye gidip ekonomiyi toparladıktan sonra karada kendine 5 yıl yetecek parayı ayırırsan, istediğin zaman yazılıma yönelirsin.
Hocam planım aslında şöyle gemide çalışıp geri geldiğimde ki o tatil sürecinde eğer sıkılırsam ek iş olarak yazılımla ilgili çalışmak bu yazılım işini gemide yapmak dediğiniz gibi imkansız gibi bir şey zaten.

Yazılımcı olmak dediğin gibi kolay bir iş değil. GMİM diploması ve tecrübesiz biri olarak iş bulman çok zor. Şu anda yazılım sektöründe şirketler yeni girecek adaylarda diplomaya oldukça önem veriyor.

Önemli olan sevdiğiniz işi yapmak. Birbirinden bağımsız iki ayrı alanda da kendinizi geliştirebilirsiniz. Gemi makine ve yazılım arasında bir yakınlık var mı bilmiyorum ama olması da gerekmez. Hayatın size neler sunacağını bilemezsiniz. Bir bakarsınız Türkiye'deki en çok aranan yazılımcılardan biri olursunuz.

İnsanlar üniversite okurken kendilerine ayıracak hiç vakitleri kalmayacağını düşünürler. Halbuki bu doğru değildir.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı