Üniversite Seçerken Vakıf mı Devlet mi?

Sence1905

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar öncelikle meslek lisesi mezunuyum. ÖSYM tercih listesinde tam burslu bir vakıf üniversitesi kazanma şansı buldum. Daha sonra bir devlet üniversitesi çıktı karşıma. İkisi arasında kararsız kaldım. Siz olsaydınız ne yapardınız? Hangisi diğerine göre daha avantajlı veya dezavantajlıdır? Eğer reklam olmazsa üniversitelerin isimlerini de yazabilirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Üniversite isimlerini ver. Vakıf üniversitelerinde genellikle kaliteli eğitimler pek olmaz. Burslu gidenler de Hababam Ahmet gibi olur. Fakir ama inek. Örgünsen bir çekingenlik hissdebilirsin, altlarında arabalarla milyarlık kıyafetlerle hergün değişik giyinenlerin yanında maddi durumun üst düzey değilse bir burukluk olur.

Vakıf üniversitelerinin çoğu kaliteli eğitim vermiyor. Gitmek istediğin okulu bir araştır. Eğitimi nasıl. Eğitimi iyi ise gidilebilir. Artı bu okullar biraz zengin insanların gittiği okullar olduğu için biraz farklı hissedebilirsin. Kaliteli eğitim veren bir okul ise gitmeni öneririm. O zaman ilerlemen daha kolay olabilir. Bazı okullar iş konusunda yardımcı oluyorlar.

İstanbul Üniversitesi(Devlet),Beykent Üniversitesi(vakıf),İstanbul Aydın Üniversitesi(vakıf),Nişantaşı Üniversitesi(vakıf) tercihlerim arasında.Maddi durumum üst düzeyde değil.Yani babam emekli sadece.Vakıf üniversitelerine tam burslu olarak girebiliyorum.Yinede biraz kararsızım ancak benimde aklımdan geçen devlet üniversitesi.

Kaliteli eğitim denildiği zaman üniversite bazlı değil de bölüm olarak bakmak gerekiyor. Daha çok, hangi bölümünün hangi üniversitedeki verilen eğitimin daha iyi olduğu ile alakalıdır. İstediğin bölümü bilmiyorum fakat öncelikle o üniversitelerin ders programlarını gözden geçirmende fayda var. Özellikle vakıf üniversitelerindeki çoğu öğretim görevlisi ve profesörler daha başarılı kişilerden oluşturuluyor. Artık eskisi gibi bir durum söz konusu değil. Ayrıca özel üniversitelerdeki "paralı insanlar" yargısına katılmıyorum. Tabikide bu üniversitelerde maddi durumu daha iyi olan insanlar var fakat kimse sana gelip "sen fakirsin yaklaşma bize" gibi bir durum söz konusu değil. Bu karşındaki insanın karakteri ile alakalı bir şey. Sosyal biriysen gittiğin her yerde kendine uygun arkadaş grubu bulursun, aksi bile olsa kafa dengin çıkıyor. Çoğu öğrencide ve onların ailelerinde bursu olduğu için hor görülür mü gibi bir yargı doğuyor. Aslında tam tersi. Burslu olana başarılı gözüyle bakılınır ve herkes not ortalamasını yükseltip burs görüşmelerine gidip burs almaya çalışır. Belli bir yaştan sonra çoğu kişide baba parası yemenin getirdiği bir sıkkınlık başlar.

Bir şey daha ekleyeyim. Gireceğin üniversitenin kesinlikle ingilizce eğitim vermesine dikkat et. İngilizceyi kursla hallederim gibi bir duruma kapılma. Asıl burukluğu ileride burada yaşarsın.

Devlet üniversitesine gitmeni öneririm.

Burslu Üniversite seçeceksen burs koşullarını araştır ki ilerde ne olursa burs düşer bunun bilincinde olup sıkıntı çekmeyesin.

Vakıf üniversiteleri kesinlikle TİCARETHANEDİR.Okumayı para ile satan bir sistemleri vardır.DEVLET üniversitesi herzaman hakkın yenmediği ve eğitim olarak vakıf üniversitelerinin üstündedir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…