Üniversite seçimi nasıl olmalı?

gabgabrel

Femtopat
Daha fazla  
Merhaba ben bir meslek lisesi öğrencisiyim elektrik-elektronik alanında okuyorum ve üniversitede bilgisayar mühendisliği okumayı hedefliyorum. Aslında önce makine mühendisliği düşünmüştüm çünkü daha önce SolidWorks kullandım ve drone yaptım. Ancak abim saydığım kuzenim ile konuştuktan sonra kararsız kaldım. "ben İzmir'e gitmek için makine mühendisliği yazdım normalde bilgisayar mühendisliği istiyordum ama puanım yetmedi" dedi.

Şu an 10. sınıftayım ve 11. sınıfta dilekçe vererek YKS'ye çalışmayı planlıyorum okulum izin verirse YKS'ye odaklanmak istiyorum. Sizce hangi mühendislik Dalin'ı seçmeliyim? Okulum 11. sınıfta YKS çalışmak için dilekçeyi kabul eder mi? Ayrıca İstanbul'daki en iyi üniversiteler hangileridir?

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocamın bana verdiği tavsiyeyi aktarıyorum; eğer üniversite okuyacaksan ve hedefin marka üniversitelerden biri (İTÜ, Bilkent, Hacettepe, ODTÜ, Boğaziçi vb.) değil ise kesinlikle başka bir şehirde, mümkünse başka bir ilçede okuma çünkü muhtemelen gereksiz bir masrafa girmiş olacaksın. Eğer bu bahsettiğim üniversitelere gitmiyorsan yaptığın masrafın karşılığını alman veya karşılaman aşırı zor olacaktır. Yine de seçim senin, ilk önce yerel üniversitelere ve içerdiği bölümlere bakmanı tavsiye ederim. İyi seçimler.

Dostum yüksek ihtimalle dilekçene kabul vermezler. Açığa geçebilirsen açığa geçmeye çalış ama milli sporcu falan değilsen geçmen biraz zor. Şartlar zorlaştı çünkü artık herkes geçemiyor. Hayalet öğrenci mantığı da var ama onu önermiyorum sonuçta illegal bir şey.

1 sene sınıfta kalırsam net açığa geçebiliyorum ancak açığa geçersem de elektrik elektronik bölümü mezunu olamıyorum.

1 sene sınıfta kalırsam net açığa geçebiliyorum ancak açığa geçersem de elektrik elektronik bölümü mezunu olamıyorum.
Sınıfta kalmak gibi bi hata yapma dost. Açığa geçemiyosan da heyet raporu, devamsızlık haklarını idareli kullanarak kendine zaman oluşturmaya çalış. Af çıkmıyor artık devamsızlıklara dikkatli olmanı tavsiye ederim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…