Selam, 12. sınıfım ve temelim kötü. Küçüklüğümden beri ailemin ve çevremin o kadar baskısına rağmen ders çalışmamamın zorluğuyla şimdi yüzleşiyorum. Birkaç ay önce dershaneye başlamıştım fakat pek ayak uyduramadım. Yine ara sıra ders çalıştım fakat hiç düzenli değildi. Daha sonra hastalık vs. bayağı bir uzaklaştım dershaneden. Yakın zamanda ayrılacağım. Çünkü okuldan sonra dershaneye gittiğimde, eve yorgun döndüğüm için hiç ders çalışmıyorum. Dershaneyi bırakarak daha verimli çalışabileceğimi düşünüyorum aylardır. Konuyu açma amacım sizlerle üniversite sınavına çalışmak hakkında konuşmak, tavsiyeler almak. En son TYT denememde 40 net civarı yapmıştım 1 ay geçti sanırım üstünden. Bu hafta çalışmaya başladım sayılabilir. Düzeni oturtmaya çalışıyorum. Hiç ders çalışmayan birisi olarak bugün 2 saat civarında TYT matematik çalıştım. Bu arada eşit ağırlık öğrencisiyim. YBS bölümü var biraz kafamda. Ama ne okuyacağıma puanım gelince daha rahat karar veririm diye düşünüyorum. İstanbul'da okumayı istiyorum fakat çalışmalarım sonucunda bunu pek başaracak gibi gözükmüyorum. Umarım artık düzenli çalışmaya başlayabilirim. Tavsiyeniz veya bir öneriniz varsa çok memnun olurum. Nasıl çalışmam gerektiğiyle alakalı bir fikriniz varsa benimle paylaşırsanız çok güzel olur.
Şu an için Rm'nin 49 günde TYT matematik serisini izliyorum diğer derslere de yavaş yavaş başlayacağım.
Kütüphaneye daha önce gidip çalıştığım oldu. Arkadaşlarımla gitmek daha iyi oluyor o yüzden onlarla birlikte gitmeye çalışıyorum daha çok kütüphaneye. Telefon ve bilgisayar konusunda haklısınız deneyeceğim yapabildiğim kadar. Umarım söylediğin gibi istediğim ve memnun olduğum bi yeri kazanabilirim. Eğer aklıma gelirse tercihler açıklandıktan sonra kazandığımı sizinle paylaşmayı çok isterim.Ev çalışman ve odaklanman için uygun değil ise kütüphane gibi sesiz ortama gidip ders çalışman çok daha verimli olur. Telefon veya bilgisayardan birkaç gün uzak dur ders çalışıp biraz geçtikten sonra bile telefona bakma. Bu şekilde telefon ve bilgisayar bağımlılığından kurtulmuş olursun. Bence hala geç değil çalışıp gideceğine inanıyorum. 1 yıl sonra bu konuya tekrar üniversiteyi kazandın mı diye sorduğumda evet kazandım şu an üniversite okuyorum diyebilirsin.
Dershaneyi bırakma konusunda uzun zamandır düşünüyorum. Rehberlikçimle de birkaç kere konuştum sanırım o konuda kesinim. Onun dışında söylediklerin için teşekkürler umarım bundan birkaç gün sonra daha düzenli bir çalışma sürecim olur.Dershaneyi bırakma, ara ver. Birkaç gün okuldan direkt eve git mesela. Çünkü gerçekten bir köyde olan çocuğun imkanını düşün, birde kendi imkanlarını düşün.. Yeterince imkanın varken neden meyvelerini yemiyorsun? Dershane nimetini bir daha bulamazsın belki de. Evde çalış gitmediğin günler, ona göre kararını vermeni öneriyorum. Gerçekten anlık kararın yüzünden belki tüm hayatın değişir, bir cümle, bir konuşma belki de bir insan sayesinde, bilemem. Yaşça büyük sayılırsın fakat ders konusunda yaptığım hataları yaştan dolayı kırıp atmazsın herhalde değil miBen LGS'ye çalışırken sabah akşam telefonda pubg oynayıp fatihe kasıyordum. Ne oldu? Fen lisesi hayalim vardı, meslek lisesindeyim. Geri dönüşü yok. Sana şöyle söyleyeyim, 1 yıl mezuna kalmak demek, 1 yıl geç mezun olmak demek. Asgari ücretten işe girdiğini düşünrsen ders çalışmadığın o 12. sınıf sana tam tamına 102 bin TL'ye mal olacak. Değer mi? İnstagramda son kez diye açtığın onlarca reels veya fotoğraf senin kaybedeceğin en az 102 bin tl yi kazandırır mı? O yüzden bunları düşünerek kalkıp derslerine bak. İleride bu fırsatları kaybettim diye üzülmezsin, onun pişmanlığı içini yer bitirir. Senin içine en düşündüğünde odun atar, için cehennem ateşi gibi olur. Yapma.
Biraz motivasyon konuşması gibi oldu sanki. Konuyu dağıttıysam af ola. İyi sosyaller...
O fikir de çok güzel geliyor fakat açığa geçmek bambaşka bir dert. Kendime güvenemiyorum o konuda. Dershaneye gidicem eve gelince saatlerce çalışır mıyım bilmiyorum. Üstelik tek başıma olucam arkadaşlarımdan ayrı çalışmak da garip hissettirecek.Dershaneyi bırakmak yerine açığa geç çok daha verimli olur okul hiçbir şey katamazken en azından dershane sınava yönelik konu anlattığından senin faydana olur.
Evde çalışma kütüphaneye git, dershanede boş çalışma sınıflarına git çalış.
2-3 hafta sürüyor düzeni oturtmak sen de mecburen bunu yapacaksın.
Açığa geçtiğinde en azından iyi olan arkadaşlarına verir Telegram gruplarından falan bir şekilde yapar OBP'yi yüksek tutarsın ne kadar geç olsa da.
Günde 4-5 saat ayırsan yeter diye dershane harici.
O fikir de çok güzel geliyor fakat açığa geçmek bambaşka bir dert. Kendime güvenemiyorum o konuda. Dershaneye gideceğim eve gelince saatlerce çalışır mıyım bilmiyorum. Üstelik tek başıma olacağım arkadaşlarımdan ayrı çalışmak da garip hissettirecek.