Üniversite sınavına nasıl hazırlanmalı?

Geralt_0f_rivia

Centipat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
INTEL Core i5 14400F
GIGABYTE
H610M H V2 DDR5
GIGABYTE H610M H V2 5600MHz DDR5 Soket 1700 M.2 USB 3.2 HDMI D-Sub mATX Anakart
CORSAIR 16GB Vengeance 5200MHz CL40 DDR5 Siyah Single Kit Ram 2 Adet
INTEL ARC B580 12GB
BitFenix HADES 600W 80+bronz
Kingston 1TB NV3 Gen4x4 NVMe M.2 SSD (6000MB Okuma / 4000MB Yazma)
Merhaba ben açıktan lise okuyorum. Bu son dönemlerim genelde sınavlar zor olmadığı için çalışmıyordum lisenin başından belli açıktan okuyorum temelim iyi değil çok ders çalışabilen biri değilim.
Genelde dikkatim çabuk dağılıyor ve çalışırken uykum geliyor ve hangi öğretmenlerin konu anlatımını izlemeliyim bilmiyorum. Test kitaplarından neleri önerirsiniz? YKS'de 300-350 puan yeterli diye düşünüyorum. Çalışmak için geç bile kaldığımı biliyorum.
Sosyal hizmet bölümü düşünüyorum. Önerileriniz, tavsiyeleriniz nelerdir?

Önerim öncelikle gerçekçi bir hedefinin olması. Onun dışında Türkçe ve Matematiğinin iyi olması gerek. Türkçede paragraf çözerek kendini geliştirebilirsin konu çalışarak değil. Matematikte de bilmediğin TYT konularına çalışıp hemen ardından soru çözümleri yapman gerek. Ve en önemlisi yapamadığın soruları bilen birine çözdürmek (Bunun için uygulamalar var öğrenciler birbirlerinin sorusunu çözüyor veya çözümlü kitap kullanabilirsin). Ayda bir de deneme çözüp eksiklerini gör. Sık sık deneme çözersen dikkatini kontrol etmeyi de öğrenirsin. Bu konuda çok sıkıntı yaşıyorsan 2 haftada bir bile deneme çözebilirsin. Geç kalmış değilsin. Kendini geliştirmeye ve kendinle bir yarış içinde olmaya bak.

Tavsiyen için teşekkür ederim.
Konu eksiklerim için hangi kanalları önerirsin.

YouTube kanallarını ben pek bilmem ancak hangisi sana samimi geliyorsa ondan izlemen daha mantıklı. Bir de yeni nesil sorularla ilgili içerik hazırlayan kanallar varsa onlara da bakman önemli.

Yardım için teşekkürler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…