Üniversite sınavında başarısız olma korkusu

330856

Hectopat
Makaleler
1
Bu yıl 10'uncu sınıfa geçtim. Önümde daha 3 sene var ama sınavda başarısız olacağım diye korkuyorum. Zaten bu yıl çalışmaya başlayacağım 11. sınıfa geçtiğimde maddi durumumuz el verir ise dershaneye de gitmeyi düşünüyorum. Okul hayatım boyunca teşekkürden aşağıda karne getirmedim. Neler önerebilirsiniz?

Son düzenleyen: Moderatör:
Üniversite sınavında başarısız olma şansınız yok ki. Puan barajı bile kalktı diye biliyorum. Şimdi 5-10 tane soruya kalem oynatan adam üniversiteye giriyor. Ha giriyor da ne oluyor derseniz o apayrı bir sorun...

Hangi mesleği yapmak istiyorsun?

Bolum barajları hala var. Mimarlık vs gibi talep gören bir bölüme girmek istiyorsa hala sıralamasının yüksek olması gerek.

Dershaneye gitme açık liseye geç kendin çalış. Ben de kazanamadım. Bir şey kaybetmiş gibi hissetmiyorum. Seneye bir daha gireceğim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu yıl TYT'yi komple bitir ve sürekli deneme çöz, zaten gerçek sınavda da aşağı yukarı denemelerin gibi olur. Tabi her denemeyle her sınavı kıyaslayamayız kolay denemeleri 2020 veya bu senenin sınavına göre, zor denemeyi 2021 sınavına göre kıyaslarsan korkun azalır diye düşünüyorum. Daha çalışmaya başlamadan da kaygın varsa hemen al bir ortalama deneme yap, zaten hiç çalışmadan bile matematik ve türkçede çok fazla soruyu yapabilmen lazım. Mesela benim ilk denemem 70 civarıydı. Denemeleri olabildiğince gerçekçi yap benim en büyük sıkıntım buydu, sadece okulumda ve evimde denemelere girmiştim gerçek sınava girdiğim sınıfta 30-40 yaşında insanları görünce ve çoğu kişi 25+ olunca bayağı moralim bozulmuştu. Bu ve bu tarz işte sıranın delik çıkması vs. şeylere hazırlan. (Bu söylediklerimi derece hedeflemiyorsan bu sene yapmana gerek yok seneye de rahatça halledersin)

Çalışan herkes kazandı buna inan. Komşunun çocuğu ile senin aranda bir fark yok sende yapabilirsin insanların yapamazsın edemezsin demelerine bakma 1 yılda tüm konularını bitirir 2 yılda tekrar edersin. İlk 1000 bile gelir açıkçası.

Bu sene Mustafa Yağcının MY Mat-1-2 ve MY Geo-1 kitaplarını bitir, Ali Nesin ve Nesin Köylerini iyi araştır ve çalışmaya başlayacağım kelimesini yarın başladım olarak değiştir

Bu sene Mustafa Yağcının MY Mat-1-2 ve MY Geo-1 kitaplarını bitir, Ali Nesin ve Nesin Köylerini iyi araştır ve çalışmaya başlayacağım kelimesini yarın başladım olarak değiştir
Hocam Youtube üzerinden önerebileceğiniz yerler var mıdır?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…