Üniversite sıralamaları düşer mi yükselir mi?

musabemiroztop

Decapat
358.551. oldum. İstediğim üniversite geçen yıl 362 bin ile, ondan önceki yıl 385 bin ile almış. Bu üniversiteye girebilir miyim sizce?

Son düzenleyen: Moderatör:
Kendiniz bu listeyi oluşturmak yerine kesinlikle bilen birinin yanına gidin. Bu seçim çok önemli, evde rastgele yapabileceğiniz bir şey değil. İster okul rehberlik öğretmeniniz olsun ister dershane rehberlik öğretmeniniz bu durum şakaya gelmez.

Evet, istediğiniz üniversiteye girme şansınız var, bunu belirleyen şey genellikle sınavın zorluğu ve öğrencilerin tercihleri oluyor. Belki bu sene sınav çok zordu ve sıralama düşer ya da öğrenciler o üniversiteyi tercih etmez bu nedenden dolayı da taban sıralaması düşer.

358.551. oldum. İstediğim üniversite geçen yıl 362 bin ile, ondan önceki yıl 385 bin ile almış. Bu üniversiteye girebilir miyim sizce?

Büyük ihtimalle girersin çünkü geçen yıllara göre sıralama da ilerdesin umarım istediğin yere girersin bende bu sene girdim bende bekliyorum. :)
Bu sene sınav cidden gereksiz zordu. Zor olursa sıralamalar düşer, kolay olursa artar.

Bölümüne göre de okuluna göre de değişir düşmesi veya artması. Zaten bir yerler düşüyorsa oralara gitmeyen kişiler başka yerlere gidip yükselttiği için düşüyor.
Sadece sıralama bilgisi ile bir şey demenin anlamı yok. Son 4-5 yılın verilerine bakıp nispeten daha düzgün tahmin yapılabilir sadece.
Tercih denen şeyin olayı sorduğun sorunun net bir cevabı olmaması.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı