Üniversite sıralaması değişti!

YKS sıralamanın kaç olduğunu biliyorum zaten Ben Dünya ve Türkiye üzerindeki sıralamasını merak etmiştim de boşver. (Her puanı yüksek olan üniversite daha kaliteli olmuyor bu arada.)
Cerrahpaşa Tıp falan iyi, biliyorum ama ben genele vurdum. Dünya sıralamasına baktığım zaman ODTÜ önde. Tabi mühendislik alanında çok iyi. Tıp daha zor derler ama neden böyle olduğunu bilmiyorum.

Son düzenleme:
Cerrahpaşa Tıp falan iyi, biliyorum ama ben genele vurdum. Dünya sıralamasına baktığım zaman ODTÜ önde. Tabi mühendislik alanında çok iyi. Tıp daha zor derler ama neden böyle olduğunu bilmiyorum.

ODTÜ gibi bir üniversitede mühendislik okumak Tıp okumaktan daha kolay değil, hatta daha zor bile kabul edilebilir.

Cerrahpaşa Tıp'ta diz boyu kadar araştırma görevlisi var. Ayrıca, öğretim üyesi olarak yurt dışında okuyan çok az. ODTÜ PC mühendisliği belli zaten. Çoğu ilk 100 içinde bulunan üniversitelerde okumuş.

Sanırım aradaki fark budur.

Bu sıralama neye göre belirleniyor? Her kaynak farklı bir şey söylüyor. Ayrıca Özyeğin, Galatasaray, Bahçeşehir ve TOBB Ekonomi gibi üniversitelerin sıralamada dahi olmaması onlardan çok daha kötü üniversitelerin sıralamada olması şaşırtıcı.

ODTÜ gibi bir üniversitede mühendislik okumak Tıp okumaktan daha kolay değil, hatta daha zor bile kabul edilebilir.
Ah be kardeşim. Şunu tercih yaparken bilseydim... Saçlarım döküldü son sınıfım.

Merhaba @The Tribal Chief. Pamukkale Üniversitesi listede yok ama moralinizi bozmayın. Listede olmasa da Türkiye'de güzel olabilecek üniversiteler de var bence. O yüzden bu tarz listelerde üstlerde yer alan üniversiteler için sevinsem de 1.200-1.400 arasında yer alan üniversitelerden itibaren listeyi pek umursadığımı söyleyemem.

Merhaba @Harvey Specter. Galatasaray Üniversitesi, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi, ve İstanbul Medeniyet Üniversitesi gibi birkaç devlet üniversitesi sanırım az öğrenciye sahip oldukları için Dünya sıralamalarında pek üstlere çıkamıyorlar ama az öğrenciye sahip olan üniversitelerin de Akademisyenlere ulaşım, ve üniversite kütüphanesinde çalışma kolaylığı konusunda avantajlı olabileceğini düşünüyorum.

Son düzenleme:
Bu ne anlamda demek istedin?
ODTÜ de mühendislik okumak çok zor demek istedim. Çok stresli. Herkesin bunu bilerek, sabahtan akşama kadar ders çalışmaya hazır olarak gelmesi lazım. Üniversite en güzel zamanlar gibi beylik laflar burada geçerli değil. Çok afedersiniz, "it" gibi ders çalışıyoruz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…