Üniversite tercihi nasıl yapılır?

Daha fazla  
Aklımda bir kaç bölüm var ama tercih listesinde bana bölüm sormuyor, direkt Üniversite adı soruyor.
Ben de hangi Üniversiteyi yazacağım bilmiyorum. Hangi Üniversiteler var, hangileri iyi hangileri kötü, hangilerini yazmalıyım hiç bir şey bilmiyorum.
Tek bildiğim şey, Doğudaki üniversiteleri yazmamam gerektiği, onu da bir arkadaşım söylemişti.

Tercih yapacağın yerde program kodu yazmanı ister.
Buradan bakabilirsin. Tablo 3 iki yıllık bölümler için, Tablo 4 ise dört yıllık bölümler için. Kafana yatan üniversite ve bölümlerin program kodunu tercih kısmına yapıştırdığında direkt okul ve bölüm adı tercih sitesinde çıkıyordu önceden, hala öyle olması lazım.
1659623617222.png

Peki, buradakilerden hangilerini yazmam lazım?

Resimden pek bir şey anlamadım daha detaylı açıklayabilir misiniz?
Sadece yazılım mühendisliği bölümlerine bakmak için Ctrl+F deyip "yazılım" diye arattım.
Karşıma çıktı da, ama hangilerini seçeneğimi bilmiyorum, çok fazla oldukları için de hepsine tek tek internetten özenle bakacak zamanım da yok.

Sadece yazılım mühendisliği bölümlerine bakmak için Ctrl+F deyip "yazılım" diye arattım.
Karşıma çıktı da, ama hangilerini seçeneğimi bilmiyorum, çok fazla oldukları için de hepsine tek tek internetten özenle bakacak zamanım da yok.
Puan ve sıralamanızın yettiği üniversitelere biraz bakınmanız lazım en azından.

Hocam bütün Yazılım Mühendisliği bölümleri puanımın bayağı üzerinde, seçsem yine de çıkar mı, ya da direkt tercih listesine yazabiliyor muyuz?
Tercih listesine yazabilirsiniz fakat çıkar mı orası biraz sıkıntı. Açıkta kalma ihtimaliniz olabilir öyle bir durumda.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı