Üniversite ve askerlik tecili nasıl işler?

Scr3wdev

Kilopat
Yer
Ankara
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar konuyu çok uzatmadan bir şey sormak istiyorum.

Ben 2 sene önce bilgisayar programcılığından mezun oldum ve bu yıl 31/12/2024'de yoklama dönemim bitecek. Ancak bu sene girdiğim sınavda 4 yıllık bir üniversite kazandım (örgün). Bu üniversiteye kayıt oldum ama derslere ve sınavlara giremeyeceğim bazı özel durumlardan. Şimdi 2 yıllık okuduğum için 4 yıl okuyunca tecil sürem uzuyor diye biliyorum ancak ikinci üniversite kapsamında 4 yıllık bir programa kayıt olsam. Ön lisans üstü bir program olacağı için yine askerliğim uzar mı? Yoksa örgün eğitime devam etmek zorunda mıyım?

Not: Örgün eğitime kayıt oldum ve ders kaydı yapacağım sadece okula gitmeyeceğim.

2 yıllık okuduktan sonra 4 yıllık okumaya devam ettiğiniz için 28 yaşına kadar teciliniz devam eder. Okuldan atılana kadar sıkıntı yaşamazsın. Bazı üniversiteler 2 sene aynı sınıfta kalmış ve ders vermemiş kişileri atabiliyor.

Çok teşekkür ederim yani ders kayıtlarını her dönem yapıcam ama sadece okula gitmeyeceğim yani devamsızlıktan kalma var mı bilmiyorum ama belki bundan kalırım ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…