Merhaba, 2021 yılında ilk defa YKS sınavına girdim. O sene birçok sebepten dolayı ağır depresyon süreçleri başladı ve istediğim gibi ders çalış(a)madım ve bu durum 2022 yılında tekrardan açığa çıktı. YKS 2022 için de benzer bir durum oldu, adamakıllı çalış(a)madım, ne en iyi üniversiteleri tam burslu ne de tıp fakültesini tutturamadım. Eczacılık, veterinerlik veya çok iyi olmayan üniversitelerde mühendislik okumak yerine ben üniversite okumamayı tercih ettim. İki sene boyunca çeşitli işlerde çalışıp para biriktirdim ama şu an gördüm ki bu işler bana göre değil, bilhassa fiziksel anlamda yoğun işler depresyon ataklarında katlanılamaz hale geliyordu. Son birkaç aydır muntazam tedaviyle büyük oranda düzelmiş durumdayım ve hala doktor gibi düşüncelerim, uktelerim var. Aslında depresyon ve 2021 öncesi okulda ikinci, sınıfımda birinciydim. Eğitim hayatımda her daim başarılıydım. Belli oranda temelim var ve sağlıklı olmaya devam edersem düzenli çalışma disiplinimi geri kazanacağıma inanıyorum. Ama 2025 YKS için sınava girip kazanırsam üniversite birinci sınıfta 22 yaşımda olmuş olacağım. Geç kalmış hisetmek bir yana bu durum eğer başarılı olabilirsem çözebileceğim bir konu. Fakat sınavda başarısız olma olasılığı ve inançsızlık bazen benzer anksiyete problemlerine sebep oluyor ve bunun için doktora gidiyorum fakat henüz net bir çözümüm yok. Hem kariyer, hem de psikolojik bir soru oldu. Şimdiden teşekkürler...