Üniversite ve hayat tavsiyesi

MertCKA

Hectopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
HP Victus 16 Ryzen 7 6800H | 8GB DDR5 4800MHz RAM | RTX 3050Ti 4GB | 512GB SSD
Meslek
Öğrenci
Selam herkes,
Şimdi sizlere bir soru sormak istiyorum. Ben bilgisayar programcılığı 2.sınıf öğrencisiyim(okul zaten 2 yıl). Önümüzdeki senenin ortalarına yakın hiçbir dersten kalmazsam mezun olacağım. Ve şunu fark ettim ki ben bu bölümü okumak istemiyorum. Hayatım bilgisayar başında kod yazarak geçsin istemiyorum. 3.mezuna kalmamla bu bölüme yerleştim(hedefim olmadığı için bu kadar çok mezuna kaldım). Şeytan diyor ki boş ver bu okulu gir TYT-AYT sınavına mimarlık bölümüne geç. Ama şöyle bir durum daha var, her şey çok güzel bir şekilde geçse ve ben mimarlığı bu sene kazanıp gitsem ardından 4 yıl okusam mezun olsam benim yaşım 26'ya geliyor. Her şeye çok geç kalırmışım gibi geliyor. 30 olmama 4 sene kalacak ve ben daha yeni mezun olmuş olacağım. Mesleğe atanmam biraz para biriktirmem vs. hayata 30'umdan sonra başlamakta istemiyorum. Bana bir çıkar yol önerisinde bulunur musunuz?

Dipnot: Bu sene her halükarda TYT sınavına gireceğim ve asıl hedefim PMYO'yu kazanmak. Eğer bu hedefimde başarılı olursam hem en çok istediğim mesleğe kavuşacağım hem de 24 yaşında meslek sahibi olmuş olacağım.

Dipnot2: bu bunalıma vize sınava çalışırken düştüm. Delphi 7, php, c# hepsinden nefret ettiğimi belirtmek istiyorum 😅

Son düzenleme:
20'li yaşların ortasında olan ve iş/bölüm bağlamında benzer çizgide olan biri olarak ben de kendime çok kez "Geç mi kalıyorum" veya "Ne yapacağım" gibi soruları sordum, hala sormaya devam ediyorum. Fakat kafamı kaldırıp çevreme göz attığımda 20'li yaşların öyle abartıldığı kadar "Geç" olmadığını fark ettim. Öyle hissettiriyor, evet ama insanlar neler değiştiriyor 30'larında, çalışacağın alanı değiştirmişsin çok mu?

İki yıllık bir bölümdesin ve son yılına girmiş bulunmaktasın. Sizden öyle çok büyük değilim ama üniversiteyi bitirmiş ve üzerinden belli bir zaman geçmiş biri olarak şunu söyleyebilirim. Sonuna kadar gelmişken tamamlayın bence, bu alanda çalışmayacak olsanız bile. Sonrasında kendinize belli bir zaman ayırarak hayal ettiğiniz bölümü okumayı deneyebilirsiniz. Şöyle kötü bir yanı da var: Mezun olup okuma işini kafada bitirdikten sonra yeniden denemek zor oluyor gerçekten. Yapacaksanız da araya çok zaman sokmayın derim. Diplomanızı alırsanız şöyle bir avantajınız da olabilir: Aldığınız diploma ile hayalinizdeki bölümü okurken part time, freelance işler ile kendi paranızı kazanıp ekonominize destek olabilirsiniz. Ekonomik özgürlüğü kazanmak paha biçilemez bir duygu.​

En iyisi dediğiniz gibi yapıp önce bu bölümü bitirmek. Dersler yoğun olmazsa aynı anda TYT çalışmayı düşünüyorum. Çünkü mezun olduğumda sınava 1 ay gibi kısa süre kalıyor. Bu sürede konular yetişmez ve araya 1 sene daha girer. Ve yine dediğiniz gibi araya zaman girince çalışma hevesi kalmıyor. Tavsiye için çok teşekkür ederim.

Rica ederim, ne demek. Kolaylıklar diliyorum.​

Bilgisayar programcılığı mezunusun diye bilgisayar başında oturup kod yazmakla geçmeyecek hayatın emin olabilirsin. Okulunu bitir, bir yerinden başla sonra şekillenir neye yatkın olup neye olmayacağın. "Yatkın" kelimesi kullandım dikkat ederseniz, neyi sevip neyi sevmemeniz değil. Bir nevi hayatı öğrenmek de denebilir.

Benim tavsiyem bu yönde; 4 sene daha okuyup tecrübesiz 26 yaşında bir şeylere başlamaktansa, mezun olup bu 4 seneyi severek yada sevmeyerek çalışarak veya iş bulamayıp uğraşıp duran tecrübeli biri olarak 26 yaşına gelmek ilerisi için çok daha iyi olur.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı