Üniversite yatay geçiş nasıl işler?

arthurmorgan34

Hectopat
Merhaba arkadaşlar, bana şehir dışı çıktı ancak ben şehir dışı okumaktan vazgeçtim. Şöyle üniversiteye kaydımı yaptırıp 1 dönem boyunca hiç gitmesem ve merkezi puanımla yatay geçiş yapsam olur mu? Yoksa gitme zorunluluğu var mı?

Hocam yatay geçiş başvuruları geçti, bu yıl yapamazsınız. İki yarıyıl sonra yapabilirsiniz.

Geçen sene merkezi yatay geçiş yaptım. Yapmadan önce araştırmıştım sınıfta kalınca geçişte sıkıntı olur mu diye bir madde görmedim. Geçiş yapamama ihtimalinizde oluyor sizden daha iyiler tercih ederse orayı bunu da aklınızda bulunudurun. Eğer KYK kredi/burs alıyorsanız ve yatay geçişiniz onaylanırsa e-Devlet'ten KYK nakil işlemi yapmayı unutmayın ben unutmuştum.

MYP ile yatay geçişten bahsediyor hocam.

Hocam ben de aynı üniversite de farklı bölüme geçtim. KYK kredisi için nakil yapmama gerek var mı?

Yapmadan önce araştırmıştım sınıfta kalınca geçişte sıkıntı olur mu diye bir madde görmedim.

Ben sınıfta kaldım ama MYP ile olduğu için yatay geçiş yapabildim. Not ortalamasına göre yatay geçişte sınıfta kalmak sıkıntı olabilir.

MYP ile yatay geçişten bahsediyor hocam.

Hocam ben de aynı üniversite de farklı bölüme geçtim. KYK kredisi için nakil yapmama gerek var mı?

Ben farklı bir üniversiteye geçiş yapmıştım aynı üniversite olunca durum nasıl olur kesin bir şey diyemem. Zaten geçiş yapar yapmaz nakil başvurusu yapmanız gerekmiyor şu an da e-Devlet'e KYK nakil yazdığınızda nakil yapamazsınız. Ekim-Kasım gibi bakın. Gsb yi arayın onlar daha iyi yardımcı olacaklardır.

Hocam yatay geçiş başvuruları geçti, bu yıl yapamazsınız. İki yarıyıl sonra yapabilirsiniz.

Dönem sonumu yani? Daha yeni kazandım üniversiteyi kayıt bile olmadım bu yl yapamazdım zaten.

Kayıt yaptırıp 1 sene gitmezsem kaydım silinmez ve yatay geçiş yapabilirim değil mi?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…