Üniversite yatay geçiş nasıl yapılır?

Samet elvan

Hectopat
Merhaba. Alman dili edebiyatı bölümü öğrencisiyim. Bulunduğum şehre pek ısınamadım. YKS'ye tekrar girdim ama pek olası durmuyor. Bu yüzden ortalama ile yatay geçiş yapmak istiyorum. Şu an hazırlığı geçtim ve ortalamam 81.2 -(3.12). Sanırım güz dönemi geçişlerini kaçırmışım ve bu konuda bilgim yetersiz. Yardımcı olursanız çok sevinirim.

Not ortalaması ile mi yoksa MYP ile mi geçiş yapacaksınız? Üniversiteler genelde temmuz-ağustos gibi yatay geçiş takvimini yayınlıyor. Geçmek istediğiniz okulun sitesinden takip edin.
Arkadaşın dediği gibi, bu dönemde açıklanırlar. Ancak önce YKS kaydı var, ondan sonra açıklanır takipte kalın.

Not ortalamam ile geçiş yapacağım.
Aklınızda nereler var?

Bir gano ile yatay geçiş var birde myp ile yatay geçiş var. Uniler hangisi ile alırsa ona göre tercih yapman gerekir. Yatay geçişler için unilerin sitelerini takip et. Basvurular alındığında duyuru yaparlar. O zaman basvurman gerekir. Gitmek istediğin uni de senin bölümünde farkli dersler gosterdilerse o dersleride diğer yılın ilk veya 2. Dönemi secip vermen gerekir. Yani alttan ders alırsın. Birde aynı dersleri görmüs olmana rağmen üni den uniye ders içeriği ve kredisi vs. Değiştiği için o dersi hocalar saymayabilir. Böyle bir durumda o dersleride tekrar sınavlarına girerek vermen gerekir.
Gano : genel ağırlıklı not ortlamasi. Agno diye de gecer. Senin 3.12 lik notun ganodur yani.
Myp : merkezi yerleştirme puani. Yani yks puanin. Kendi puanindan daha düşük kapatmış unilere başvurabilirsin eğer uni bu puanla yatay geçiş duyurusu yaptıysa
Benim bildiklerim kısaca bu kadar. Araştırırsan daha iyi ve net sonuçlar görürsün

Arkadaşın dediği gibi, bu dönemde açıklanırlar. Ancak önce YKS kaydı var, ondan sonra açıklanır takipte kalın.

Aklınızda nereler var?

Hocam Muğla sıtkı koçman var aklımda malum bir sebebten.

Bir Gano ile yatay geçiş var bir de MYP ile yatay geçiş var. Uniler hangisi ile alırsa ona göre tercih yapman gerekir. Yatay geçişler için unilerin sitelerini takip et. Basvurular alındığında duyuru yaparlar. O zaman basvurman gerekir. Gitmek istediğin uni de senin bölümünde farkli dersler gosterdilerse o dersleride diğer yılın ilk veya 2. dönemi secip vermen gerekir. Yani alttan ders alırsın. Bir de aynı dersleri görmüs olmana rağmen üniversiteden üniversiteye ders içeriği ve kredisi vs. değiştiği için o dersi hocalar saymayabilir. Böyle bir durumda o dersleride tekrar sınavlarına girerek vermen gerekir.
Gano: Genel ağırlıklı not ortlamasi. Agno diye de gecer. Senin 3.12'lik notun ganodur yani.
MYP: Merkezi yerleştirme puani. Yani YKS puanin. Kendi puanindan daha düşük kapatmış unilere başvurabilirsin eğer uni bu puanla yatay geçiş duyurusu yaptıysa.
Benim bildiklerim kısaca bu kadar. Araştırırsan daha iyi ve net sonuçlar görürsün.

Teşekkür ederim.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı