Üniversitede ara dönemde MYP ile yatay geçiş var mı?

unreachable

Femtopat
Şimdi bir bölümde okuyorum yeni başladım ama sevmedim. Ara dönemde kontenjan açan farklı bir okulda farklı bir bölüme geçiş yapabilir miyim ya da yaparsam geçtiğim bölümün ilk dönemdeki derslerini nasıl alacağım bilen var mı ya? Önemli.

Dersleri saydırırsın eğer derslerden geçtiysen tabii. Eğer bölüm alakasızsa ve dersler farklıysa muhtemelen çapraz gideceksin yani bu baharda geçersen 1. yıl 2. dönem derslerini alırsın ama öbür güzde 1. sınıf 1. dönem derslerini alırsın ve baharda yine 2. sınıf 2. dönem derslerini alırsın. Çapraz gider. Geri kalan soruların için: YÖK Güz ve Bahar Dönemi Ek Madde 1 Uygulama İlkeleri

MYP ile yatay geçiş eğer lisans öğrencisi isen ilk sene yapamazsın yıl sonu yapabilirsin fakat ön lisans öğrencisi isen 1 yılın 2 dönemimde yatay geçiş yapabilirsin farklı bölüme geçiş yapmak istiyorsan kaldığın bir ders varsa yeni bölüme gideceğin için etkilemiyor diye biliyorum fakat aynı bölüm farklı üniversite için farklı bir durum olabilir.

MYP ile yatay geçiş eğer lisans öğrencisi isen ilk sene yapamazsın yıl sonu yapabilirsin fakat ön lisans öğrencisi isen 1 yılın 2 dönemimde yatay geçiş yapabilirsin farklı bölüme geçiş yapmak istiyorsan kaldığın bir ders varsa yeni bölüme gideceğin için etkilemiyor diye biliyorum fakat aynı bölüm farklı üniversite için farklı bir durum olabilir.

İlk seneyle yıl sonu aynı şey değil mi yani 1. Yılın 2. Dönemi yıl sonu olmuyor mu?

Hayır değil yani şunu demek istedim ön lisans öğrenci isen 1 yılın 2 döneminde yatay geçiş yapabilirsin ama lisans öğrencisi isen yıl sonunu beklemek zorundasın yani 2 yılın 1 dönemi oluyor.

Hocam merhaba bende 4 yıllıktan 2 yıllığa geçmek istiyorum MYP ile yapabilir miyim?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı
09:05:00