Üniversitede askerlik tecili nasıl işliyor?

khaeltahalas

Yoctopat
Daha fazla  
Arkadaşlar selam, günaydınlar, foruma yeni kayıt oldum. Umarım iyisinizdir, bir sorum olacaktı sizlere.

Ben şu an halihazırda bir üniversitede eğitim görüyorum, lisans derecesinde fakat önümüzdeki ekim gibi yurt dışında bir okula kaydımı yaptıracağım. Tecilim de 2027 Aralık Ayında bitiyor. Oradaki okul da 3 sene sürüyor yani 27 Temmuz falan gibi bitecek, 1999 doğumluyum. 29 yaşına kadar erteleniyormuş sanırsam, orada okul bitince ve tecil süresi düşeceğinden hemen askere mi gitmem gerekecek? Nasıl oluyor bu işler bileniniz var mı? Arada 5 aylık bir süre var bu sürede yeniden tecil ettiremez miyim?

Düşüncelerinizi bekliyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Yurt dışında oturma izni alırsanız 35 yaşına kadar erteleyebiliyorsunuz diye biliyorum.

Şu an mevcut teciliniz lisansta okuduğunuz içi var. Siz yurt dışında bir okula kayıt yaptırdığınız zaman mevcut okulunuzdaki kaydınızı sildirmeniz gerekecek sonra yurt dışındaki okuldan alacağınız öğrenci belgesi ile e-Devlet üzerinden ya da konsolosluktan(bu konuda tam emin değilim) askerliğinizi tekrar tecil ettireceksiniz ve mezun olana kadar tecilli sayılacaksınız. Mezun olduktan sonra +1 yıl yurt dışında okuduğunuz için ise +1 yıl toplam 2 yıl mezuniyet sonrası tecil hakkınız olacak.

Şu an mevcut teciliniz lisansta okuduğunuz içi var. Siz yurt dışında bir okula kayıt yaptırdığınız zaman mevcut okulunuzdaki kaydınızı sildirmeniz gerekecek sonra yurt dışındaki okuldan alacağınız öğrenci belgesi ile e-Devlet üzerinden ya da konsolosluktan(bu konuda tam emin değilim) askerliğinizi tekrar tecil ettireceksiniz ve mezun olana kadar tecilli sayılacaksınız. Mezun olduktan sonra +1 yıl yurt dışında okuduğunuz için ise +1 yıl toplam 2 yıl mezuniyet sonrası tecil hakkınız olacak.
Cevabın için teşekkür ederim fakat o mezuniyet sonrası tecil hakkı yanlış bilmiyorsam 29 yaşına kadar devam ediyor,yani ben mezun olduğumda 28 yaşında olacağım,yani sanırım beni kapsamıyor.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı