Üniversitede ders seçimi nasıl yapılır?

GuyLee

Hectopat
Daha fazla  
Öncelikle, iyi günler. Sosyaller, ilk defa üniversiteye gideceğim. 2 yıllık sivil savunma ve itfaiyecilik okuyacağım ve ders seçimini kendimiz yapacakmışız. Sanırım, ne yapacağım, nasıl yapacağım hiçbir fikrim yok. Hangi dersleri seçeceğim konusunda bilgisi olan beni aydınlatabilir mi?

Kendi üniversitenin OBS'ine gir. Ders ve dönem işlemleri ya da ona benzer bir seçeneğe basınca altında ders kayıt yazar. Orada alman gereken dersler belirlidir zaten. Teker teker seçip en son kesinleştir.

Kendi üniversitenin OBS'ine gir. Ders ve dönem işlemleri ya da ona benzer bir seçeneğe basınca altında ders kayıt yazar. Orada alman gereken dersler belirlidir zaten. Teker teker seçip en son kesinleştir.
Gördüğüm kadarıyla zorunlu yazan dersler almam gereken dersler onları seçip onaylasam yeterli olur mu?

@GuyLee zorunlu olanların yaninda S harfiyle seçmeliler de olabilir. Alttaki AKTS 30 olacak şekilde ayarlanmıştır onlar. Hepsini seçince 30 oluyorsa sorun yok. Yanlış seçseniz bile danışman hocanız kontrol ederken düzeltir.

Anladım hocam 30 akts den 4 dönemde 120 akts yapıp mezun oluyorum değil mi?

Hocam son bir şey daha soracağım şimdi zorunlu derslerin hepsini eklediğimde 22 AKTS oldu seçmeli olarak 2 ders var sadece onları ekleynce 30 AKTS oluyor onları ekleyip onaylayacağım sanırım doğru mudur?

Seçmeli derken aslında onlarda zorunlu oluyor. Mesela o dönem 2 tane seçmeli ders almak zorundasın okul sana 4 tane seçenek sunuyor sen 2 tanesini seçiyorsun gibi düşün. Mesela bizim okulda 4 tane seçmeli alman gerekiyordu ama okul zaten 5 seçenek sunduğundan seçmeli olmasının anlamı kalmıyordu.

Seçmeli diye almasam olur mu falan deme.

yok zaten seçmeliyi almazsam mezun olamıyorum seçmelilerle beraber dönem başı 30 akts oluyor.
Birde sanırım sadece güz dönemine kayıt yapıcam şuan değil mi bahar dönemi daha sonra

Evet sadece güz dönemine kayıt yapacaksın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…