Çözüldü Üniversitede ders seçimi tam olarak nedir?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Makaleler
15
Yer
Türkiye
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
--[Ekran Kartı]: GIGABYTE Radeon RX 6600 EAGLE 8 GB
--[İşlemci]: AMD Ryzen 5500
--[RAM]: GoodRam 8GB IRDM PRO 3600MHz CL18 DDR4 [2x8]
--[Anakart]: GIGABYTE B450M K
--[NVMe SSD] Kingston NV2 1 TB

--[Monitör] Gigabyte G24F-2
--[Klavye-Mouse] Logitech MK120
--[Kulaklık] Corsair HS50 Pro

_
Meslek
Öğrenci
Merhaba, üniversitem pazartesi açılıyor fakat "ders seçimi" olayını tam kavrayamadığım için yapmadım. (acemiliğim)

Google'da okuduklarımı tam anlayamadığım için buradaki tecrübeli kişilere sormak istiyorum.

IMG_20230923_154018.jpg

Bölümümün derslerini şöyle göstereyim:

Şimdi benim ne kadar ders seçmem gerekiyor ve bugün seçersem direkt pazartesi okula başlayabilir miyim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Ders seçimini OBS kısmından yapıyorsun.

Sana verilen belli bir kredi var muhtemelen ilk girişin olduğu için gördüğün tüm 1.sınıf derslerini seçersen kredi dolacaktır ve olması gereken de o olur. Kaydettikten sonra evet pazartesi başlayacaksın.
Ders seçimini OBS kısmından yapıyorsun.

Sana verilen belli bir kredi var muhtemelen ilk girişin olduğu için gördüğün tüm 1.sınıf derslerini seçersen kredi dolacaktır ve olması gereken de o olur. Kaydettikten sonra evet pazartesi başlayacaksın.

Çözüm
Alabileceğin kredi miktarı X olsun,
Sorunlu derslerin Y olsun,
Seçmeli dersler de Z olsun.
Y+Z büyük olamaz X yani zorunlu derslerden sonra kalan kredilerinle ip atlama dersi varsa onu bile alabilirsin.

Merhaba, üniversitem pazartesi açılıyor fakat "ders seçimi" olayını tam kavrayamadığım için yapmadım. (acemiliğim)

Google'da okuduklarımı tam anlayamadığım için buradaki tecrübeli kişilere sormak istiyorum.

Eki Görüntüle 1954195

Şimdi benim ne kadar ders seçmem gerekiyor ve bugün seçersem direkt pazartesi okula başlayabilir miyim?
Bölümün ders planı var orada hocaların belli saatlerde ders veriyorlar. Obs üzerinden istediğin hocanın dersini ve saatini seçiyorsun. Örnek olarak X dersini 10-12 arasında A isimli hoca veriyor ama sen X dersini B kişisinden almak istiyorusun. Obsde hocanı bulup saatlerini dersliğini kontrol edip hocanı seçiyorsun. 1 dönem boyunca o hocadan ders alacaksın.

Üniversitelerin ders seçim tarihleri oluyor. O tarihlerde hangi bölümdeyseniz ders planınızdan almanız gereken derslerin kodlarını vs. bulup hoşunuza giden programı yapıyorsunuz. Normalde bir kredi sınırını geçmek lazım, ders planında ilgili yarıyıldaki her dersi alırsanız otomatik geçiyor.

Dersler hafta boyunca birçok gün ve saatte mevcut olduğundan zevkinize bağlı program yapmak mümkün oluyor. Bazı tanıdıklarım 5 gün 2-3 saat civarı ders görürken bazıları 2-3 gün sabahtan akşama kadar alıp kalanları boşaltıyor.

Eki Görüntüle 1954195

Öğrenci Bilgi Sistemi aracılığı ile dersleri seçiyorsun. İlk senen olduğu için derslerin hepsini almak zorunludur. Ders kayıtlarının tarihini kaçırmayın.

İlk senen olduğu için derslerin hepsini almak zorunludur.
Yani hepsini seçecek miyim?

Edit: Umm... yanlış tabloya bakmışım. Üniversite 2 Ekim'de açılıyormuş. Ders seçemeyince fark ettim... 😐

Google beni Enstitü takvimine atmış. Ama benim bakmam gereken Yüksekokul takvimi.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı