Üniversitede derslere girilmezse kayıt silinir mi?

turaner2422

Hectopat
Makaleler
2
3. sınıfta hiç derse girmemeyi düşünüyorum. 1 sene tatil yapsam, bu süreçte okula hiç gitmesem sadece ders kayıtlarını yaptırsam, bir sonraki sene okula kaldığım yerden devam edebilir miyim?

Dondurursanız hiçbir sıkıntı yaşamazsınız. 1 sene sonra geldiğiniz zaman kaldığınız 3. sınıftan devam edersiniz diye biliyorum. Okulunuzun öğrenci işleriyle konuşarak daha net bir bilgi alabilirsiniz.

2016 yılında Gazi Üniversitesi'nde dondurmak üzere gitmiştim. 4 yıl içerisinde sadece 1 kereye mahsus 1 yıl dondurabileceğini söylemişlerdi ve o şekilde dondurmuştum. Ondan sonraki sene de kayıt yaptırmadan sınıfta kalacak şekilde gitmemiştim ve sorun olmadan bölümüme devam ettim.

Fakültemin öğrenci işleri hiçbir mailime cevap vermiyor maalesef.
Ders kayıtlarını yaparsanız herhangi bir sıkıntı olmaz ancak tüm derslerden kalırsınız. Bunun yerine dondurmanız daha uygun olur.
Keyfiyeten gitmeyeceğim okula hocam hangi bahaneyle dondurayım?

Derslerin belli bir kısmına girmeniz lazım. Mesela benim okuduğum bölümde derslerin yüzde 60 ına girmem devamlılık için yeterli. Şu an Online olduğu için bu dönem hiç derse girmedim vize, final vererek geçiyorum.

3. sınıfta hiç derse girmemeyi düşünüyorum. 1 sene tatil yapsam, bu süreçte okula hiç gitmesem sadece ders kayıtlarını yaptırsam, bir sonraki sene okula kaldığım yerden devam edebilir miyim?
Ne oldu hocam kaydınız silindimi sıkıntı çıktımı bende aynı durumdayım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…