Üniversitede dersten kalınırsa ne olur?

partalcı

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar bilgisayar mühendisliği okuyorum. Mat1'den kaldım. İkinci sınıfta difiransiyel dersini alamıyormusum. Büte kalmak yerine ikinci sınıfta matematiği alttan alsam, üçüncü sınıfta da difiransiyeli alttan alsam olur mu? Teorik olarak olur gibi duruyor ama olumsuzlukları nedir? Yardımcı olursanız sevinirim.

Bazı ünilerde bazı dersleri vermeden 1 veya 2 üst sınıfın derslerini alamazsın, üninin sınav yönetmeliği veya öyle bir şey yoksa genel yönetmeliğinde yazar böyle bir durum varsa. Onun dışında eğer bütler çok kısa bir zaman sonra değilse otur çalış bütten yeteri kadar not al, kafan rahat etsin. Alttan ders almanın, seneye hallederim demenin sonu yıl uzatmaya kadar gider.

Kesinlikle sınavı salma. Çıkmış sorulara bak o gece uykusuz sorulara bak ama 1 sene bırakma çünkü bu sene bu dersi bıraktığın için seneye 8 dersin olacak (7+1 kabul ettim) bu sefer daha çok zorlanacaksın ve yine 2-3 ders bırakırsan. Hocan geçirmez, o olur bu olur vs. vs... derken bir bakmışsın 3. sınıfta 10 dersin var. Hangi birine odaklanacaksın ? Alttan almayı çözüm gibi görmek bence büyük bir hata. Fırsatın varsa çıkmış sorulara hocanın notlarına bakıp yine de bir şeyler yapmaya çalış. Olmayabilir ama sakın seneye hallederim mantığıyla düşünme.

Şu an için geç ama fark ettiysen vizeden çok düşük almamaya çalış çünkü en kötü bütlerde geçme ihtimalin var. Ben şunu gördüm hoca vizelerde sınıf ortalamasını 15 verip finalde sınıfın yarısını geçirebiliyor. O yüzden hiç bir zaman imkansız değil geçmek. Gardını düşürüp dersleri bırakırsan o zaman kaybedersin. Bunu ben çok geç öğrendim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…