Üniversitede devamsızlık için yardımcı olunuyor mu?

szep

Hectopat
İnşallah seneye üniversiteye gitmek istiyorum. Bildiğim kadarıyla üniversitede raporlar geçerli sayılmadığından dolayı özürlü devamsızlık diye bir şey yok. Ben meniere hastasıyım ve birkaç ayda bir atak geçiriyorum, bu dönemlerde ağır baş dönmesi, denge kayıpları ve işitme kaybı yaşadığım için 1-2 bazen 3 ay günlük aktivitelerimi yardımsız yapamayacak durumda oluyorum. Bu yüzden illaki devamsızlık yapmak zorunda kalacağım. Benzer bir durum yaşayan var mı, bunu nasıl çözebilirim? Herkese hayırlı geceler.

İnşallah seneye üniversiteye gitmek istiyorum. Bildiğim kadarıyla üniversitede raporlar geçerli sayılmadığından dolayı özürlü devamsızlık diye bir şey yok. Ben meniere hastasıyım ve birkaç ayda bir atak geçiriyorum, bu dönemlerde ağır baş dönmesi, denge kayıpları ve işitme kaybı yaşadığım için 1-2 bazen 3 ay günlük aktivitelerimi yardımsız yapamayacak durumda oluyorum. Bu yüzden illaki devamsızlık yapmak zorunda kalacağım. Benzer bir durum yaşayan var mı, bunu nasıl çözebilirim? Herkese hayırlı geceler.

Ders başına devamsızlık hakkın oluyor. Uygulamalı ve sözel olarak derslerin devamsızlık hakları değişiyor. Üniversitelerde bunlar değişken olabiliyor. Bazı hocalar devamsızlığı dert etmezken bazıları da dünyanın sonu gibi davranabilir. Hocalarınla bu konuda konuşman en iyisi olacaktır.

Benzer bir durum şöyle yaşadım diyebilir kolum kırıldı benim 2 hafta gelmemem lazımdı raporda kabul etmediler gerçekten. Ders başına 4 hafta devamsızlık hakkımız vardı bizim her ders için aynı. Bütün hocalarına odasına tek tek çıkıp anlattım konuyu kolumun kırıldığını hepsi tamam sileriz dert etme dediler bana. Ama yukardaki arkadaşın dediği gibi hocadan hocaya değişir bu ama seninki ciddi bir olayak dert ediceklerini sanmıyorum.

Hocadan hocaya değişiyor. Bazısı umurumda değil, ister gelin ister gelmeyin diyor. Bazıları çetelesini tutuyor, bazıları imza listesi dağıtmak yerine bizzat yoklama alıyor. Kısaca hocadan hocaya değişir. Ancak devamsızlık durumunu önemseyen hocayla bu konuda görüşürseniz muhtemelen size karşı bir istisna uygulayacaktır. Elinizde olan bir şey değil sonuçta.

Dert etmeyin kısaca. :)

Ders başına devamsızlık hakkınız olur ve dersin devamsızlığını da ilgili dersin hocası alır. Durumunu anlatırsan ve heyet raporuyla raporlandırabilirsen, hiç sorun edeceklerini sanmam.

Özel bir durumunuz var. Gerekli yerlere durumu bildirirseniz ayrıcalık sağlanacaktır.

Ders sonralarında hocalarınla bu konuyu özel olarak görüş ancak onlara karşı açık ol yani bu yaşadığın durumları açık bir şekilde bizzat anlat.

Bazı hocalar yukarıdaki arkadaşların dediği gibi devamsızlığı çok takarken bazıları ise hiç takmıyor. Sağlık sorununuz var ve keyfi bir durum değil. Bu durumu gerekli yerlere belirtirseniz sorun çıkaracaklarını pek sanmıyorum.☺️

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı