Üniversitede geçme-kalma neye göre hesaplanır?

Makaleler
34
Yer
İstanbul/Üsküdar
Daha fazla  
Meslek
Active Directory - Security Uzmanı
Profil Kapağı
1522600635
Arkadaşlar üniversiteye yeni geçmiş biri olarak çok da net bir fikir yok kafamda.
Her ağızdan bir ses çıkıyor şuan Finaller de kapıda, var gücümle onlara hazırlanıyorum.
Vizelerden 50 altı hiç notum yok ancak kalıp geçmeyi belirleyen hesaplama nasıl yapılıyor bilmiyorum.

CC almanız gerek demişlerdi, geçme notu 70 olsa alttan ders bırakmayan insan kalmaz Marmara'da.
Çan eğrisi gibi terimler var, sınıf ortalamasının altında veya üstünde kalma durumları falan.

Tam olarak durum nedir? Vize %30, finaller %70 etkiliyor sanırsam.

Üniversiteden Üniversiteye değişmekte not ortalaması. Örneğin bende Mersin Üniversitesinde okuyorum ve geçme notu bu seneye 50 ye düşürüldü bizde vize %40 final %60 finalde 50 den aşağı alırsan direk kalıyorsun büt'e.

Üniversite nasıl bir not sistemi izliyor önce onu bilmek gerekir, Çan eğrisi ve mutlak değerlendirme hocayla alakalı bir durum.

Her üniversitenin sistemi farklı KTÜ'de geçme notu 4

Şuan bende kalıp geçme olayını çözebilmiş değilim Üniversitenin sitesinden notlarının harfle gösterilişi var KTÜ'de DC aldı isen geçebiliyorsun ama üniversiteden üniversiteye göre değişen bir durum bu

Ben olayı çözdüm. Final ve vize ortalaması alınıyor belirli oranlarda. Sınıf ortalamasının üzerindeysen harf notun yükseliyor, altındaysan düşüyor.
Şuan CC'den aşağı notum açıklanmadı çok şükür BB - CB - CC gibisinden ilerliyoruz.

O dediğiniz çan eğrisi oluyor. Her dersin geçme notunu hoca ayarlar. AA sınırını bile hoca ayarlar. Sanırım ff alınınca o dersten kalmış oluyorsun. Her derste geçme notu değişiyor. Bazı derste geçme notu 60,şartlı geçiş 50 ama bazı derslerden ortalamam 47 ama cb aldım. 47 aldığım derste çan eğrisi var.

Sınıftakileri tembelliğe yöneltiyorum, "Amannn bu zamana kadar çalışmamışsınız, bundan sonra çalışsanız ne olur" gibisinden kanlarına giriyorum (!) Onlar düşük alınca benim notum yükseliyor

Diyecek bir şey bulamıyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…