Üniversitede kaç puan üstünü yazmak mantıklı olur

HikmetE.022043

Hectopat
Daha fazla  
Selamlar bu yıl YKS sınavına girdim. Staj ve 2. dereceden 3 yakınımı 1-2 ay aralarla toprağa verdim ve adam akıllıda çalışamadım kafayı toparlayıp. CNC CAD/CAM bölümü mezunuyum ve AYT'den 800k sıralama ve 220 civarı bir puan yaptım ama tabii ki berbat. Bu sebepten ötürü TYT ile yoluma bakmaya çalışacağım. 273,85 küsurat puanım var sıralamam 1, 257, 180 civarlarında Uludağ makine bölümü istiyorum ve puanlarım Orhangazi ve Yenişehir'e tutuyor. Ben gemlik istiyordum ama orasıda 298 puan ile imam hatip bölümü almış en son yüksek ihtimalle yazsamda tutmaz diye düşünüyorum. O yüzden inegöl düşündüm ancak orasıda 281 ile bölümsüz bir öğrenci almış. Bu bölümlerle aramda İnegöl için; ~8, Gemlik için; ~15 civarı. Merak ettiğim konu Gemlik veya İnegöl yazsam bölümümden kaynaklı girebilme ihtimalim nedir acaba?

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba @HikmetE.022043. Öncelikle başınız sağ olsun. 2 yıllık bölümler için hangi liseden mezun olduğunuz önemli değil diye biliyorum. Ek Puanlı TYT Yerleştirme Sıralamanız 1.257.180 ise TYT'de 235-300 arası taban puanı olan 2 yıllık bölümleri araştırabilirsiniz.

Son düzenleme:

Teşekkür ediyorum hocam. Uludağ Üniversitesi istiyordum ancak ana kampüs için puanım yeterli değil onun yerine inegöl veya gemlik bölümünü yazarım o zaman. Çok teşekkür ederim.

Rica ederim. Alternatif olarak isterseniz Bursa Uludağ Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu 2 yıllık Doğalgaz ve Tesisatı Teknolojisi bölümünü de araştırabilirsiniz.

Rica ederim. Alternatif olarak isterseniz Bursa Uludağ Üniversitesi teknik bilimler meslek yüksekokulu 2 yıllık doğal gaz ve tesisatı teknolojisi bölümünü de araştırabilirsiniz.

Bölümümden memnunum hocam, iyi bir bilgi birikimimde var, o yüzden devam etmeyi tercih edeceğim.

Hocam yaşınız 20 yaş ve üstü değilse bence mezuna kalın.

Yeni mezun oldum hocam. Yeni girdim 18. yaşıma ama pek istekli değilim açıkçası mezuna kalma konusunda.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…