Üniversitede kalmak mı bırakmak mı?

cachu

Femtopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar ben İstanbul'da bir üniversiteye kayıt oldum uzak mesafem 2-3 saat. Bu beni gerçekten baydı. Yapabilirim sandım ama dayanamıyorum artık. Liseyi de aynı böyle 2 saat mesafede okumuştum, sınavlara da giremez oldum bunalıma girdim bayağı bir zayıfım var. Toplamda 12-13 dersten kaldım diyebilirim. Kafam çok karışık. Bıraksam mı ne yapsam bilmiyorum. Ücretli bir üniversite bir de. O da geriyor beni. Ne yapmamı önerirsiniz? Arkadaşlar yorumlarınıza ihtiyacım var.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ya bu derin bir konu biraz buradan sana yazılacaklar ile hareket edilebilecek bir şey değil bunu kendin ve ailen ile düşünüp bilmiyorum artık karar vermelisin.

Hangi üniversite hangi bölüm hocam? "Hiçbir zafere çiçekli yoldan gidilmez!" diye bir söz vardır, mücadeleyi bırakmayın derim.

Kendi fikrimi yazayım, bırak ve imkanın varsa arkana bakmadan yurtdışına gitmeye çalış yasal yollardan, gidemiyorsan geleceğe yönelik bir meslek öğren, el becerilerini geliştir.

Son düzenleme:
Herkes üniversite okuyacak diye bir kaide yok. Paralı okulmuş zaten. Ona vereceğin para ile iş kurarsın kendine.

Hangi üniversite hangi bölüm hocam? "Hiçbir zafere çiçekli yoldan gidilmez!" diye bir söz vardır, mücadeleyi bırakmayın derim.
internet ve ağ teknolojileri esenyurt üniversitesi 2 yıllık bildiğim konular fakat yol baydı beni artık psikolojik olarak

Bölüm istediğiniz bir bölüm, ilginiz olan bir bölümse bırakmaktan ziyade dondurabilirsiniz 1 yıl, onun dışında olmasa da olur dediğiniz bir bölümse ailenizle de fikir alışverişi yapıp isteğiniz neyse onu yapın diyebilirim.

Merhaba @cachu. Eğer İstanbul Esenyurt Üniversitesi size 2-3 saat mesafedeyse İstanbul Topkapı Üniversitesinde aynı bölüm size daha yakın olabilir ama tam burslusunu kazanmak istiyorsanız YKS'ye hazırlanabilirsiniz. Vakıf üniversitelerinin yanı sıra devlet üniversitelerinde 2 yıllık benzer bir bölüm kazanmayı deneyebilirsiniz. Örneğin İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa 2 yıllık Bilgisayar Programcılığı (gerçi o üniversite de size uzak sanırım) güzel bir TYT sıralaması ile öğrenci alıyor. Belki YKS'ye bu sene de girmişsinizdir, o kısmı bilmiyorum.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…