Üniversitede kayıt dondurma için sebep olarak YKS sunulabilir mi?

ArdaRifat

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba, ben geçen sene bir üniversiteye yerleştim ve hazırlık sınıfı okudum. Bu sene ise bölüme başlamadan kayıt dondurup yeniden YKS'ye hazırlanmak istiyorum. Kayıt dondurma için mazeret istiyorlarmış, bu kabul edilir mi? Edilmezse ders kaydı yapmayıp gitmesem nasıl eksisi olur, onu merak ediyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
YKS'ye hazırlanmak mazeret olarak kabul edilmeyecektir. Geçerli mazeretler sağlık raporları, yurtdışı değişim programı, ailevi meseleler vs. dir. Kayıt yaptırıp gitmezsen azami eğitim sürenden 1 yıl eksilmiş olur, tüm notlarınız 0'mış gibi değerlendirilirsin. Dondurma durumunda azami eğitim sürenden yıl eksilmez, öğrenciliğini askıya almış olursun. Eğer her türlü bu yıl hazırlanıp gideceksen veyahut normal koşullarda sınıfını geçmekte zorlanmıyorsan bir sorun olmaz kısacası.

YKS'ye hazırlanmak mazeret olarak kabul edilmeyecektir. Geçerli mazeretler sağlık raporları, yurt dışı değişim programı, ailevi meseleler vs. dir. Kayıt yaptırıp gitmezsen azami eğitim sürenden 1 yıl eksilmiş olur, tüm notlarınız 0'mış gibi değerlendirilirsin. Dondurma durumunda azami eğitim sürenden yıl eksilmez, öğrenciliğini askıya almış olursun. Eğer her türlü bu yıl hazırlanıp gideceksen veyahut normal koşullarda sınıfını geçmekte zorlanmıyorsan bir sorun olmaz kısacası.

Bunu yazmışlar mailde bu durumda kabul ederler mi acaba?

Dosya Ekleri

• Screenshot_20250728_181026_Gmail.jpg
    Screenshot_20250728_181026_Gmail.jpg
    44 KB · Görüntüleme: 28
Okulundan sana söylenen cevapta mazeret gerekmez ibaresi mevcutsa kabul ederler. Ancak mazeret gerektirir denen durumda YKS'ye hazırlanmak bir mazeret olarak kabul edilmeyecektir. Şu anki durumunda dondurabilirsin sorun yok.

Başka sorun var mıdır hocam? @ArdaRifat

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı